maadelleines

Kategori: Träning

Flyttstädning & klar med gymnasiet

(Bilder ifrån när jag pluggade till sista provet i helgen)

Vet ni mina fina, idag har jag skrivit  mina sista uppgifter i gymnasiet. Det är en väldigt konstig känsla faktiskt. Men ändå väldigt väldigt skönt. JAG GJORDE DET. Ingen förstår hur glad jag är över att ha klarat mig igenom dessa tre år trots all skit som varit och allt som har hänt. 

Det absolut mest sorgliga med att lämna Fyris kommer vara alla mina fina vänner som jag lärt känna under dessa år. Ni vet vilka ni är, och jag är så stolt över att kalla er mina vänner. 

Till något mindre kul... Imorgon måste jag flytta ut ur vårt UF-kontor... Vilket suger så rejält. Det är hur mycket grejer som helst och jag vet verkligen inte vart vi ska göra av allt... Något annat som också är lite halvjobbigt är att vi nu har avslutat vårt företag. Men, en sak är säker. Det kommer verkligen inte sluta här. Att driva ett företag under ett år har gett mig så många erfarenheter. Vilket är något jag samlar på just nu. Men, det har även visat för mig själv vilken stark och drivande människa jag är. Idag skäms jag inte över att säga. FY FAN VAD BRA JAG ÄR. 

Vad har ni gjort idag? 

 

PUSS -M💋

Fifty shades darker - Dagens planer

Godförmiddag på er mina fina, hur mår ni? Jag känner mig ytterligare lite bättre idag faktiskt vilket är jätteskönt. Kollade på fifty shades darker i morse precis när jag vaknade. Plockade lite i stugan medan filmen var på också. Skönt att starta dagen lugnt och bara vakna till liksom. 

Vad tycker ni om den filmen föresten? Jag älskar den, tycker att själva historien är väldigt mycket bättre i den här filmen än vad den är i den första. Håller ni med mig? 

Dagens planer är i alla fall att få klart så många uppgifter som möjligt. Helst alla, men prover imorgon är utav högsta prioritet faktiskt. Har lite paus ifrån det just nu men ska snart sätta mig på min lilla altan med ett glas nocco och fortsätta. Jag älskar verkligen det här vädret. Här är det ca 18 grader i skuggan och just nu är solen bakom moln, men den kommer nog fram snart igen. 

 

Dagens planer i övrigt är följande:

- Tvätta alla sängkläder 

- Byta sängkläder 

- Göra ansiktsmask

- Få klart PM

- Planera morgondagens outfit, mejk och hår 

- Komma i säng innan 23.00!

 

Kan inte förstå att det är 13 dagar kvar i skolan. Förstår ni hur lite det är? Helt sjukt. Men nu är min rast slut så vi får höras efter lunchen! 

PUSS -M 💋

"Sexigt med tjejer som tar hand om sig själva"

 

Haha, ja ni min fina. Rubriken idag är ju en aning crazy kanske. Men det är faktiskt väldigt sant. En kille jag pratade med för ett par år sedan sa just så. Vi diskuterade vad den andre ansåg vara sexigt på motsatt kön och svaret jag fick var "Det är så sexigt med tjejer som tar hand om sig själva" Vad han menade med det kan man ju fråga sig. Men, jag har äntligen kommit på det! 

Det betyder ju såklart att killar gillar när tjejer tar hand om sin kropp. Alltså, tränar, tvättar sig, rakar/vaxar sig (om man vill det), har hela rena kläder på sig och kanske fixar sig lite då och då. Jag håller helt med faktiskt. Tidigare har jag inte tagit hand om mig själv, vilket är synd. Men nu har jag börjat och jag känner mig så fräsch hela tiden. Med att jag inte tagit hand om mig själv menar jag att jag låtit min kropp gå alldeles för långt. 

Imorgon är det 3 veckor sedan jag började träna och ta hand om mig igen. Jag mår fantastiskt. Jag känner mig snyggare än någonsin, gladare än någonsin och framförallt piggare än någonsin! Allt detta tack vare att jag lägger dryga 2 timmar på gymmet 5-6 dagar i veckan. Tidigare har jag spenderat dem timmarna i sängen, med att sova eftermiddag efter skolan för att min energi inte varit tillräcklig. 

Det är viktigt att vi tar hand om oss själva tjejer! Killar ni också för den delen. Men låt oss vara ärliga... Tjejer är mer dömande emot varandra och blir dömda mer än vad killar blir... Det är inte okej. Men, nu är det så och då får vi jobba lite hårdare. Men tjejer, det är vi redan vana med. Eller hur? 😉

Mitt absolut bästa tips för att ta hand om dig själv är att köra ett stenhårt pass på gymmet. Du ska se nyduschad ut när du är klar. Ta en lyxdusch (se vad det är här klick!). Åk hem, gör en fantastisk gino och bara njut utav livet. Kanske med ett glas rosé, annars är ju cola förbaskat gott det också! 

 

PUSS -M 💋

 

Pluggtips del 2

(Bild ifrån när vi pluggade i skolan tidigare under året)

Hej på er mina fina, nu är det som tidigare nämnt inte alls många dagar kvar i skolan. Vilket också betyder att betygen sätts snart. Jag har en hel del saker som ska göras, vilket jag antar att alla andra också har. Så, jag tänkte dela med mig utav mina absolut bästa pluggtips. Har tipsat om olika saker tidigare, dem kan ni läsa här klick!

(Kom ihåg att detta är mina tips, alltså mina tankar och ideér. Vilket betyder att det kanske inte fungerar för alla!)

 

Tips 1) Duscha innan! Ta en kalldusch innan du börjar plugga, exfoliera ansiktet, skrubba kroppen och gör en inpackning. Duschen kommer göra så att du känner dig både piggare och betydligt fräschare. Tv nyckelsaker för mig, båda ger mig mer energi till att göra saker som jag måste göra. 

 

Tips 2) Om du kör fast, börja med nästa uppgift. Det händer ju ibland att man fastnar helt och inte kommer vidare med något. Börja med nästa sak att göra. Rätt var det är så kommer du komma på det du skulle ha till första uppgfiten. 

 

Tips 3) Gör det mysigt för dig! Sätt på dig mjukiskläder, tänd lite ljus, sätt dig i soffan eller sängen i skräddarställning (eller vad du själv gillar). Om du känner dig bekväm är det lättare att ta in info och göra om den till något viktigt! 

 

Tips 4) Skriv en lista! Jag skriver listor till allting, så även vad jag ska göra för uppgifter i skolan. Idag tillexempel, så ska jag göra 4  skrivuppgifter och börja på tre andra uppgifter. Om man har saker på en lista och kan stryka dem vartefter man är klar så kommer det kännas så mycket bättre sen! 

 

Tips 5) Jag har alltid film på när jag pluggar, om jag fastnar lite på ett ord eller något litet så kollar jag upp på filmen och funderar en stund. 

 

Tips 6) Skriv när du har tid. Jag vet inte hur många uppsatser och tal jag har påbörjat på bussen hem. Musik i lurarna, solen genom fönstret och bara allmänt dötid att fördriva. Perfekt att använda den tiden till något vettigt! 

 

Det var några fler tips som fungerar för mig. Om ni testar några som kommentera gärna hur ni tyckte att det fungerade! 

 

PUSS -M💋

Konstiga lärare & lillasyster som skivstång

Hej på er mina fina, hur mår ni? Jag är lite stressad idag och har därmed ene massa saker att göra... Sov ut ordentligt i morse och gick inte upp förens halv elva. Har ätit supergod frukost i form utav rostade mackor med philadelphia, rostbiff och paprika på. Så gott! Inte det bästa, men jag fuskar aldrig på vardagar längre. Så en dag  i veckan kan man byta ut ett mål! Kollade på filmen Gustaf medan jag åt, sån nostalgi. Nu ska jag sätta mig i solen med datorn och skriva klart min krönika om språkhistoria, plugga till ett kemiprov och sen skriva en filmanalys. Är det inte typiskt lärare att bara mata in uppgifter precis innan lov eller ja för min del studenten? Hur kan dem komma på att allt ska göras nu? Jag ifrågasatte min lärare och fick till svar "ja, om man spar saker till slutet så blir det mycket att göra." Hur kan man säga så?! Det är folk i min klass som har skött sig exceptionellt under hela året, till och med dem tycker att det är mycket att göra. Usch, nu är det inte många dagar kvar, vi får kämpa på in i det sista. 

I övrigt så ska jag testa på lite nya övningar hemma, använda syster som skivstång och sen fota lite nya saker åt er. Ska försöka hinna med allt annat roligt pyssel som behövs göras i helgen. 

 

PUSS -M💋