maadelleines

Powerfilmer - Mina favoriter

Hej på er fina ni! 

Hur mår ni? Vad gör ni i mörkret? Jag har haft probelm med att sova de senaste dagarna och kunde verkligen inte sova inatt. Jag vet inte varför det är så haha, jag måste verkligen lära mig att slappna av mer nu... Jag sitter faktiskt  på tåget hem nu. Hem till mitt älskade Uppis. Det är lite mysigt ändå att åka tåg tycker jag. Det blir en av de sista resorna på ett tag nu. Men nästa år är jag tillbaka i denna fantastiska stad! Vilket känns superbra. Har en del andra planer på gång. Men dem, får ni inte veta förens om ett par veckor. Hihi. Så, medan jag åker tåg tänkte jag tipsa lite om ett par filmer som alltid får mig på så jädrans bra humör.  Man kan ju behöva lite pepp nu när det ofta är mörkt både när man går och kommer hem ifrån jobbet...

Det är något magiskt med dessa, jag kan inte riktigt sätta fingret på det men jag känner alltid sådan motivation till livet när jag kollar på dem! Så, här får ni den korta versionen av mina två favoriter! 

 

 

Första filmen kommer jag faktiskt ihåg när jag såg första gången. Det är förvisso sju år sedan, men det är en av de bästa filmerna jg har sätt. 

Det är lite som askungen, fasst med två snygga killar istället för den elaka styvmodern. Förstår ni? Jag vill inte berätta för mycket, för då är det ju ingen vits att ni kollar på filmen haha. Men, en sak som gör filmen sådär extra powerful är ju att det är extremt bra skådespelare med. Kort och gott handlar filmen om en småstadstjej som beslutar sig för att lämna sin hemstad för att försöka lyckas i storstan. (Hint hint, förstår ni varför det här är en av mina favoritfilmer??) Det visar sig vara svårare än hon trott och en hel del tokiga saker inträffar. Hela filmen utstrålar verkligen kärlek, värme, power och passion. Ni MÅSTE verkligen se den om ni inte har gjort det! Den finns på Netflix! 

 

Filmen får nio av tio shoppingpåsar  🛍 ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› 🛍

 

Min andra favoritfilm är "Djävulen bär prada" den här filmen är också relativt gammal. Den kom ut för elva år sedan. Jag såg den inte samma år som den kom ut, för haha då var jag ju inte mer än åtta år. Jag vet att jag kollade på den med mormor i källaren hos henne och morfar. En gemensam nämnare i båda filmerna är att Stanley Tucci är med i båda. Han är nog en av de bästa manliga skådespelarna jag vet. SÅ GRYM! 

Men, filmen handlar om ungefär samma sak som Burlesque. En ung tjej ifrå en mindre stad, hon flyttar till härliga NEW YORK och där blir det inte riktigt som hon har tänkt sig. Hon har drömt om ett yrke väldigt länge och tar ett jobb lite på vägen för att en dag kunna arbeta med VAD HON VILL! 

Det finns så mycket som är bra i den här filmen, karaktärerna, hierarkin, modet allting klaffar liksom i varandra. SÅ BRA. Den här filmen finns att se på C more! 

Den får tio av tio shoppingpåsar!  ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› ðŸ› 🛍 🛍 

 

Nu ska jag fortsätta knåpa på ett projekt som ni kommer få ta del av om ett par veckor! 

 

Puss på er - M

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas