maadelleines

Så bygger du upp din självkänsla!

Hej på er finisar. Hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt, var ju egentligen ledig idag men hoppade in ett par timmar för att fixa lite saker.
Är egentligen ledig imorgon också men ska in ett par timmar då också för att styra upp med lite leverans!
Jag fick en kommentar för flera månader sen som löd såhär.  

" Hur byggde du upp din självkänsla?" 

Jag tänkte att jag ska ge mina bästa tips och berätta lite om vad som hjälpt mig att ändra min syn på mig själv. Det är lätt att man börjar jämföra sig med kända profiler och kändisar. Där idealen inte är rimliga. Det är så tråkigt att vi ofta tror mer på vad andra tycker än vad vi själva tycker. 

Förstår ni? 

Jag hade under väldigt många år, katastrofal självkänsla. Jag tyckte ofta att jag skulle gå ner i vikt för att bli fin. Jag ville bara vara som alla andra. Se ut som tjejerna på instagram, med smala siluetter, alltid fixade osv. Nu såhär i efterhand. Så vet jag, att det inte sitter i hur jag ser ut. Såklart, känner jag mig finare och mår bättre när jag sminkar mig, fixar håret och har vackra accessoarer. MEN, det är inte där din självkänsla ska sitta. 

Din självkänsla ska sitta i hur du ser på dig själv. Det är jobbigt att vara tonåring. Jag vet det, men. Din självkänsla ska sitta kroppen. Man ska alltid tro på sig själv. ALLTID. Det är aldrig försent att lära sig älska sig själv. Jag tror absolut på att. Om man inte älskar sig själv, kommer man inte vara stark nog att älska någon annan. Det kanske låter väldigt konstigt. Men jag tror det, för helt ärligt. Låter det inte väldigt rimligt, att man stänger ute andra för att man själv är osäker? Jag tycker det i alla fall. 

 

Här är mina bästa tips för att bygga upp sin självkänsla! 

 

Tips 1) Skriv ner positiva saker om dig själv varje dag, det kommer göra att du ser dina bästa sidor!


Tips 2) Ta hand om dig själv, så kommer du att må bättre och känna dig stark i dig själv.

 

Tips 3) Träna, det ger endorfinpåslag, vilket gör att du blir glad. Är du glad kommer det bli kännas bättre. 

 

Det här funkar kanske inte för alla, men. Det är så värt att försöka. Idag älskar jag mig själv på ett helt annat plan än vad jag gjorde för ett par år sen. Det är så mycket lättare att träffa människor nu, förr tyckte jag det var jobbigt att träffa nya människor. Men nu tycker jag inte det är jobbigt alls. Jag är så säker på mig själv och mår så bra nu. 

Försök, det gjorde jag. Alla kan om dem bara vill tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M💋

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas