maadelleines

Jag är bäst, så är det.

Hej på er mina finisar, hur mår ni? Jag mår fantastiskt bra. Har unnat mig den här skönheten idag, för att jag är bäst. Jag har tjatat om det hundra gånger säkert, men jag är så förbannat stolt över mig själv så ni förstår inte. 

När jag är ledig ska ja försöka göra en inspirerande look och visa er! 

Idag tänkte jag berätta lite mer om varför jag valde att gå ut så öppet med min viktnedgång. Eller ja, det är ju inte miljoner av er. Men hela värden kan ju läsa om de vill!

Den största anledningen till att jag valde att starta hälsoresan, är att jag dels verkligen behövde göra en förändring i mitt liv. Men också för att jag vill inspirera andra. Det har varit en dröm så länge att folk ska ta inspiration ifrån mig och även dem vilja göra en livsförändring. Att vara hälsosam är inte en resa. Det är en livsstil. 

Det tar ungefär 23 dagar att skapa en rutin, men bara en dag att förstöra den. 

Alltså, det är värt att pina sig igenom 23 dagar för att skapa en rutin. Så fort du har en rutin så kommer ingenting att kännas jobbigt. För att gå ner i vikt handlar faktiskt om det. Rutiner. Så fort vi är vana att göra något så kommer vi inte känna att det är jobbigt. 

Sen handlar det om en annan sak. Som verkligen underlättar i många situationer. Pannben. DU måste bestämma vart gränsen går. Min gräns går absolut inte bara för att det är lite jobbigt, eller för att mitt smink rinner av efter en dag på jobbet. 

Du bestämmer själv hur lång tid du vill att din förändring ska ta. Ju fortare du bestämmer dig för ditt mål, sätter upp delmål och börjar. Ju fortare kommer du känna att det är kul. Och kul blir det när resultaten börjar komma. Så enkelt är det. Ingenting är svårt, bara du vill det tillräckligt mycket. 

Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon står klockan på 05.00. Spännande att börja jobba så tidigt. Imorgon blir det 06-18 sen ledigt i två dagar. Vilket ska bli så fruktansvärt skönt. 

Förresten, på tal om skönt. Igår handlade jag mat online?! Asså så smart. Jag är fortfarande helt chockad asså. Hahah, så på onsdag är det dags att göra hur många matlådor som helst. För det är äntligen dags för gym!!! 

 

PUSS -M💋

En MÅNAD utan mat!

Hej på er mina finisar, hur mår ni?

Jag är taggad på en ny jobbvecka och nya resultat. Det är kul att se nya resultat och hur nya mål kan byggas. I morgon ska jag på riktigt fixa det här med gymkort. Det tog stopp förra gången för det behövdes fyllas i en massa papper osv. Så imorgon är det äntligen dags! Jobbar 11-20:15 sen så! 

Har föresten en superkul butik nästan vägg i vägg med mitt jobb. Den heter Dimonda. Ni Uppsala bor som är inne fortfarande det är ungefär som House Hold, det finns lite gott och blandat. 

Dem har i alla fall erbjudande på rosor varje söndag. Då är det två buketter med rosor för 70:-?! Förstår ni?! 20 rosor för 70:-?! Det är så bra pris! Så det är en ny söndagstradition, färska snittblommor är så himla fint. Jag tycker verkligen att det livar upp ett rum så mycket! 

Men, till rubriken nu! 

Oktober kommer bli början på ett nytt mål i hälsoresan. Nu har jag tappat en hel del vikt, många centimeter och lärt mig en hel del. Nu ska jag utmana mig ännu mer, jag tycker det är så kul att tävla emot mig själv. Det är skönt att se hur hårt motståndet är trots att jag själv är det ända motståndet som jag jobbar emot. 

 

I Oktober har jag tre mål. Som jag ska hålla. 

1) Jag ska äta efter kostschema hela månaden. Det innebär planering och regelbundna mattider. 

2) Jag ska följa ett träningsschema hela månaden. Det innebär också planering, samt mer sömn. 

3) Jag ska inte äta något socker. Alltså, inget godis, inga chips, ingen utemat ingenting. Bara matlådor! 

 

Det ska bli så kul att göra det här igen. Jag kommer självklart att dela med mig om hur det går genom hela månaden. Målet är att tappa ytterligare 5 kilo. Nu har viktminskningen börjat gå långsammare. Medans min kropp istället formas om. Vilket är superkul, men självklart är det mer motiverande att se siffrorna minska på vågen... Men det kommer! 

Det är 202 dagar kvar utav hälsoresan första året. Om ni inte har läst starten på hälsoresan kan ni göra det HÄR .

 

PUSS -M💋

Så räcker pengarna längre!

Hej på er mina finisar. 

Hur mår ni? Jag verkar bara bli mer snuvig för varje dag som går. Vilket verkligen suger. Idag tänkte jag dela med mig av lite tips på hur ni kan få era pengar att räcka längre. Jag har ju precis flyttat hemifrån, vilket jag tjatar mycket om. Jag vet, men. Jag vill ju dela med mig utav de knep som jag använder för att få pengarna att räcka längre. 

Mitt första tips är att göra en budget baserat på procent. Då är det enkelt att varje månad se hur mycket pengar som ska gå till vad. Såhär har jag valt att lägga upp min budget nu. 

OBS! Det här är ett exempel på hur det kan se ut. Men är inte det generella beloppet jag tjänar varje månad!!!

Vi låssas att jag tjänar 21.000 kronor en månad. Då skulle dem disponeras såhär. 

 

Innan jag gör någonting med mina pengar så betalar jag mina fasta utgifter. Dessa ligger på ungefär 7000:- i månaden. Där hyra, el och internet ingår. Skulle jag då tjänat 21.000 kronor hade jag haft 14.000 kronor att röra mig med resten utav månaden. 

Utav dessa 14.000

sparas 50%. Alltså 7.000 kronor. 

20% utav de 14.000 som är kvar går till mat 2.800

 

Det är nu 30% av lönen kvar.

10% till fritidsaktiviteter alltså 1.400

10% till shopping alltså 1.400

10% till extra sparande alltså 1400

 

-I övrigt så försöker jag att inte köpa någonting till fullpris. Det låter snålt, men det är så värt. Bli medlem på shoppingsidor som eleven eller liknande. Är du student. Använd både mecenat och studentkortet. Håll koll på memberdays, rabattkoder och rabattcheckar. 

 

-Håll utkik på influencers sociala medier.

 

-Skaffa refunder, det är så smart! Du får tillbaka en liten del av det du shoppar för! 

 

- Gör en matsedel och handla efter den. Planering är verkligen A och O! 

 

- Mitt sista och bästa tips. Handlar du också sjukt onödiga saker i affären när det är mat du ska ha? HANDLA MAT ONLINE. I mitt område kostar utkörning 80:-. Vilket är väldigt mycket mindre än vad allt som jag inte behöver skulle ha kostat. 

 

Nu är det dags att krypa ner i sängen framför en film, vi hörs imorgon! 

 

Natti natti - M💋

 

Flytta, det är värt det!

Hej på er mina finisar,

hur mår ni? Jag mår fantastiskt. Var uppe länge igår och fixade en massa saker inför helgen. Jag jobbar hela helgen och är inte ledig nästa gång förens nästa onsdag. Det gör inte så mycket faktiskt, jag trivs så bra på jobbet. Vi har fixat i ordning en massa saker så det är hur fint som helst nu! 

Jag vet att många av er är så fruktansvärt less på att höra mitt tjat om hur lycklig jag är, hur glad jag är över att ha flyttat osv osv osv. Men jag vill verkligen verkligen uppmuntra er till att våga. 

Jag har inte riktigt förstått att jag bor här nu. Men, det gör jag ju faktiskt. 

Om ni funderar på att flytta till en annan stad eller ett annat land. GÖR DET. Det är verkligen så värt det. Både i erfarenhet, nya kontakter, nya utmaningar. Allting är bara bättre helt enkelt. Jag saknar såklart min familj varje dag så det gör ont. Mina vänner också. Men, jag vet att dem är glada för min skulle och vill att jag ska utvecklas. 

Tänk såhär, eller. Okej, jag tänkte såhär. Uppsala kommer alltid ligga kvar där det ligger. Min familj kommer alltid komma ifrån Uppsala, jag kommer alltid att vara född i Uppsala. Det är ingenting som kommer att ändras. Bara för att jag har valt att flytta tvärs igenom landet, så kommer det inte betyda att jag inte kan åka hem igen. För som jag har sagt tidigare så kommer Uppsala ALLTID att vara hemma för mig. Hur länge jag än bor någon annan stans eller vad som nu händer som kommer det ju alltid finnas kvar där. 

Mitt absolut bästa tips till er som funderar på att byta stad. TESTA. Hur fel kan det bli? Blir det fel, så ja. Då går det med 99% chans att ordna. Värre än så är det inte. 

Man är inte dålig för att man misslyckas. Utan du blir snarare starkare som person om du misslyckas. DU får fler erfarenheter och kan lägga ytterligare saker på din meritlista. 

 

VÅGA, det gjorde jag! 

 

PUSS -M 💋

Lila hår, 5 par skor och ekonomi

Hej på er mina finisar, hur mår ni? Jag har lite blandade känslor i min kropp just nu. Dels är jag nära en hemsk förkylning, jag jobbar massor. Vilket dock är väldigt roligt, men såklart tar det ju på krafterna att arbeta inom handels och vara glad och positiv hela tiden. Men, det finns ju två sidor av allting. 

I övrigt lever jag fortfarande i en dröm. Det känns så overkligt att jag är här nu. Och att jag bott här i tre veckor på söndag... Det är ju helt sjukt. Verkligen helt galet. Det är en sån stor dröm som gått i uppfyllelse så ni förstår inte. 

Jag vet att jag inte varit speciellt bra på att uppdatera här, men det har kommit i "att göra" högen tyvärr. Det är något jag måste ta tag i nu känner jag. Så det här är ju en början. Igen. Usch va värdelös ja känner mig nu. Haha hur många gånger har ja inte sagt att ja ska börja igen. 100:e gången gillt? 

Sen vi hördes senast har jag gjort en lite annorlunda sak med håret. Nämligen lagt i en lila hårbomb. Den är ifrån Maria Nila. HÄR hittar ni den! Det syns inte jättestor skillnad på bild, men på riktigt så syns det verkligen stor skillnad. 

Det håller ju även på att bli höst. Vilket är en fantastisk årstid. Men. Det innebär också att en del saker behöver införskaffas... Så, här är en lista på de saker som jag ska införskaffa mig den närmsta tiden. För vissa kansek det verkar helt orimligt. Men tro mig. Jag har redan sållat bort en MASSA saker ifrån den! 

 

-----Maddis höst-wanties-----

- Svart kappa med bälte 

- 3 par jobbskor (klack, stövlett och stövlar)

- 2 par skor för privattid (ett par finskor och ett par "vanliga") 

- En varm halsduk

-Skinn handskar 

- Stickade strumpbyxor (svarta) 

- Kjol till jobbet (tjockare tyg)

- En återfuktande mask 

- En grym hårinpackning 

 

Det är ju en hel del saker. Men, man behöver ju inte köpa allting på en gång. I alla fall, senaste året har jag blivit så mycket mer intresserad utav smink, hudvård och hårvård. Jag har alltid gillat det, men har blivit extra intresserad nu. Inte jättebra med tanke på att jag precis flyttat hemifrån och har en hel del fasta utgifter. Men, det är ju inget man kan göra något åt. Eller ja, såklart jag kan det. Jag kan söka lägenheter längre ifrån stan. Men jag älskar att bo såhär centralt. Det är så himla skönt. En sån frihet och framförallt så är det skönt att byta miljö. Plus, jag vet att min familj aldrig kommer flytta. Så saknar jag landet kan jag bara åka hem ett par dagar. Så bra, eller hur. 😉

Jag har fått sån otrolig drivkraft och verkligen hittat en ny vinkel att se på livet ifrån. Vilket känns så oerhört bra. Jag är så stolt över mig, så stolt över allt jag åstadkommit det här året, så stolt över vilka chanser jag har tagit och så förbannat stolt över hur mycket jag vuxit som person och hur mycket jag utvecklats på så kort tid. 

 Nu ska jag krypa ner i sängen i väntan på *****. Undrar när sällskapet kommer. Tills dess, ska ett par youtube klipp avverkas! 

 

Natti natti ❤️