maadelleines

Hälsoresan: Kyckling och mirakelpiller = vägen till viktnedgång?

Hej på er vänner, hur mår ni? 

Jag mår sådär, har fått någon typ av inflammation i mitt öga ifrån min vagel. Så galet irriterande att vakna varje morgon och inte kunna se ordentligt på ena ögat... Förstår ni? Jag scrollade förövrigt igenom internet för ett tag sedan och hittade en massa sidor med reklam och tidiningsannonser där dem på fullaste allvar skrev ut att man med hjälp utav piller och en diet av endast kyckling skulle man gå ner SÅ mycket i vikt. 

Jag vet att vi alla har kommit så mycket längre än så idag. Alla som är intresserade av träning, matlagning och hälsa. Vet att man måste äta mat för att orka träna, du måste äta mat för att överleva också. Det är det största felet jag gjort alla gånger jag försökte att gå ner i vikt. Jag ville att det skulle bli resultat direkt och att kilona skulle rasa av på en månad eller två. 

Vilket jag senare insåg att det här är ju inte hållbart. Så en gång för alla bestämde jag mig för ungefär ett år sedan att nu är det dags att göra en livsförändring på riktigt. Så jag tog tag i det och har ändrat en hel del i mitt liv. Inte minst min kost. Det är nämligen det jag vill prata med er om idag. Mat. 

Är det inte något fantastiskt härligt att efter en lång dag äta en god middag och bara njuta av härligt sällskap? 

Jag tänkte dela med mig utav ett ljuvligt recept som jag funderat på ett tag. Det blev så gott, alltså verkligen SÅ gott. 

Jag fick idén till den när jag sprang omkring som en yr höna inne på Maxi för ett par dagar sedan och den här verkligen tog blicken. Allting på hyllan såg verkligen så grått och vinter-tråkigt ut jämfört med denna. Förstår ni vilken magisk blandning utav chreme fraiche, soltorkade tomater OCH fetaost. Mums! 

Det är en väldigt simpel rätt som inte tar lång tid alls att göra. Det ända du behöver är dessa ingredienser: 

-Kyckling (jag använde minutstrimlor 650g) 

-Bönpasta 

- Creme fraiche (smaksatt)

- Basilika

-Chilisås (Heinz)

 

Gör såhär. 

Stek kycklingen i salt, peppar och basilika. Häll över två matskedar chilisås över kycklingen och rör runt. 

Koka pastan, häl av den och rör ner creme fraichen. Släng på kycklingen och rör ihop allting. HUR enkelt?! 

 Jag delade upp det här i fyra matlådor som allt som allt blev ca 600 kcl per låda. För ett tag sedan så åt jag 600 kcl per dag. Vilket jag i längden förstod att det inte alls skulle gå. Idag äter jag ca 2100kcl per dag. Fördelat på olika mål. Jag styrketränar tre gånger i veckan och kör cardio en gång i veckan. Lifesum är något som verkligen har räddat mig så mycket. Det är något ni verkligen borde kolla in! 

Ser ni hur gott det ser ut? 

I alla fall, det jag vill förmedla med det här inlägget är att snälla, sluta inte äta. Ni kommer inte må bra av det. Punkt slut. Du behöver inte äta kyckling varje dag i sex månader. Det går att äta annan mat också. Det du ska klippa bort är sockret. Det är det farliga. 

Jag har verkligen en sådan hatkärlek till socker. Fy vad hemskt det är. Men ärligt, hur gott är det inte med cheesecake eller brownies...? 
Nej, fokus. Inget socker, träning och en massa kul. Det är vad som händer i ÅR! 

 

PUSS -M💋

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas