maadelleines

Hälsoresan: "Jag hade sjuklig fetma"

 

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag mår bra, väldigt bra. Slutade på toppen idag med personligt rekord. Vilket kändes fantastiskt. Får se till att göra ännu bättre ifrån mig imorgon! För det är ju äntligen fredag igen då. Helgen kommer bli lugn, hoppas jag. Ska ladda upp inför 20 års firande nästa helg. Jag och mami ska mäta och dona lite i mitt hus för att se vad som år plats och inte när vi ska göra om här i sommar. Det ska målas om, bytas säng, sättas upp drapperi/skjutdörrar, köpas nattygsbord, lampor, nya gardiner mm. Det kommer bli så jädrans bra när det är klart! Vill ni hänga med på resan? 

 På bilden ni ser, så hade jag precis tagit mig ur kategorin "sjuklig fetma", det kändes så förbannat jävla bra att vara ute ur den kategorin. Folk har ofta kommenterat att jag inte visar så mycket bilder på mig här även om det faktiskt är mig det handlar om. Jag ska bli bättre på det, jag lovar! Men det är också väldigt ofta som folk påpekar att som tjock är det inte okej att visa sig i mindre kläder. Men är man smal är det helt plötsligt okej. Varför är det så? Självklart vet jag varför och förstår det på ett sätt. Men jag tycker det är äckligt fel faktiskt. 

Det är ofta jag hör att folk säger "jag har stor benstomme" därför är jag större. Det är en myt, alltså verkligen. Gå inte på det. Eller folk som säger att dem inte kan, i 99 fall av 100 är det att personen helt enkelt inte orkat. Att man är lat, nu kanske ni undrar hur jag kan vara så fräck och sitta här och komma med sådana påståenden. Men vet ni. JAG HAR ANVÄNT DEN SJÄLV. Så det är okej, för jag vet att det är så för många. Man försöker ett tag, sen slutar resultaten att komma snabbt då ledsnar man och tänker "en gång är ingen gång" så är det igång igen med de dåliga rutinerna. 

Att få bort en vana man haft i flera år är något man får kämpa för. Den kommer aldrig komma gratis, en gastric by pass är ingen quick fix. Jag fick en kommentar om att jag borde göra en sådan istället för att kämpa. Har ni läst det inlägget? Annars kan ni göra det HÄR klick! 

Jag vet att jag tjatar om den här bilden, men alltså ni förstår inte hur bra jag mådde här. Dit ska vi igen, punkt slut! Men för att komma dit måste jag kämpa, av egen fri vilja. Ingen kommer kunna tvinga mig till att gå ner i vikt och förändra min vardag. Jag vill inte att någon ska göra det heller, för jag kan själv. 

Problemet man ofta gör är när man vill gå ner i vikt framförallt är att man slutar äta. Klipper allt på en gång och äter alldeles för lite. Så, mitt tips är att bara ta bort dem onödiga sakerna. Ät frukost, lunch, mellis och middag. På lördagar kan du unna dig något. Men i rimlig mängd. Alltså inte en påse chips och en påse godis. Vill ni förresten att jag ska prata mer om matmissbruk? 

Nu kommer någon bitter människa säkert komma och säga att jag fortfarande är tjock och därför inte ha något att säga i de här området. Men jag har gått ner en hel del, jag kommer gå ner mer och jag har förändrat min vardag. Det är mer än nog för mig. Jag kommer inte att sluta kämpa förens jag är klar med det här målet, och då kommer jag självklart att sätta upp ett nytt mål! 

Glöm inte att det är viktigare att tänka på vad du stoppar i dig än hur många timmar du gör på gymmet. Gymmar du 20 timmar men lever på pizza och chips blir det liksom plus minus noll. 

Glöm inte att fortsätta kämpa, det tar tid. Men när folk börjar kommentera att du gått ner i vikt så kommer du bli så peppad på att lägga in lite extra i det hela! Det är inte dåligt att styrketräna om du vill gå ner i vikt, det är snarare tvärt om. Jättebra. Ju mer muskler du har, ju mer fett bränner du, även när du inte tränar. 

Nu ska jag ta hand om min fnasiga hy och sedan hoppa i säng. Vi gör morgondagen till en fantastisk dag, så hörs vi om fredagsbubblet! 

 

PUSS -M💋

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas