maadelleines

När tankarna om övervikten tar över...

Hej vänner,

hur mår ni? Jag mår ganska bra, nu i alla fall. Ibland tar ju tankarna över och tårarna kommer. Det är något jag verkligen tycker är viktigt att prata om. För idag anses det ju att man är svag om man pratar om känslor som inte är fantastiska med mera. Förstår ni? Jag kan uppriktigt säga att jag gråter minst en gång om dagen. Inte alltid av lycka, inte alltid av sorg. Men jag gör det ofta. När jag jobbade på en demensavdelning tidigare så fick jag höra att det är förlösande att gråta, alltså att det egentligen är bra att göra det ibland! 

"Att gråta ut släpper lös två typer av hormoner som fungerar som naturligt bedövande medel och har förmågan att lindra smärta. Tårar hjälper oss även att eliminera gifter som samlas i kroppen på grund av stress."

Nu senaste dagarna har jag funderat mycket på mig själv, min kropp, vad jag vill med mitt liv, vilka jag umgås med och så vidare. Det slutade givetvis med tanke på temat för dagen i tårar. (Duschen är ett fantastiskt ställe att gråta ut på) Senaste tiden har jag sollat bort en del människor ur mitt liv som egentligen inte gör mig något gott. Jag är så trött på att folk bara suger ur mig min energi så att jag enbart är irriterad hela tiden. Det är inte något en vän ska göra enligt mig. 

Men, tillbaka till mina tankar om övervikten. Som dock inte är speciellt hög längre. Men, den finns fortfarande kvar, även om jag själv känner att det är stor skillnad, det syns skillnad. Så är det fortfarande något som gör att jag alltid tänker på saker som antagligen inte ens är sanna... Nämligen att folk ger mig komplimanger för att göra mig glad. Förstår ni hur jobbigt det är att så fort någon säger en liten sak som "vad fint sminkad du är idag". Det ända som kommer upp i mitt huvud då är 

"HAN / HON SA BARA DET DÄR FÖR ATT GÖRA MIG GLAD" 

Det kan ju vara konstigt att referera just en sådan sak till min övervikt men det har verkligen satt sig i min hjärna och det kommer nog alltid att finnas där på ett eller annat sätt. Men det blir mindre och mindre för varje dag som går och tårarna kommer allt mer sällan på grund av just den här anledningen. 

När jag satt på tåget hem ifrån kontoret idag så googlade jag lite, quotes är ju en stor passion i mitt liv. Båda dem här citaten har ett så bra budskap. Det första är något jag faktiskt hittade för ett par månader sedan och sa till mig redan då att jag är ju egentligen en jävligt bra tjej. Ganska kul, bra på en hel del saker, jag ser ju ändå rätt bra ut. Det är inte så att jag är ful. Men ändå så kände jag att njae, jag är kanske inte värd något mer än det jag har idag. 

För ungefär en månad sen kom första tecknet ifrån en kompis där jag direkt kände att nej. NU är det bra, nu måste det här få ett slut. Jag orkar inte höra om hur dålig jag är och hur bra den personen är. För det är ju så, börjar man fundera ordentligt på att förtjänar inte jag något bättre än det här egentligen så är svaret JO DET GÖR DU. 

Något jag har lärt mig under mina år med övervikt är verkligen att de vänner som hela hela hela tiden ska vara bättre än dig, ha bättre saker eller helt enkelt bara tycker att han/hon är bättre. Då förtjänar ni så mycket bättre. Det finns alltid någon för alla, oavsett om det handlar om kärlek, vänskap eller bara någon att prata ut med. 

Tankar är ju egentligen en rätt farlig sak, dem kan ju få in dig på helt fel spår emot vad du egentligen hade tänkt dig ifrån början. På kontoret pratar vi väldigt ofta om något som kallas för R.M.I som står för rätt mental inställning. Vilket är väldigt sant, har man rätt inställning till det man ska göra så blir det ofta väldigt bra tillslut. Kämpa och tro på er själva. Har ni vänner som bara suger ur energi ifrån er, antingen tar ni upp det med personen eller så klipper ni bandet med den. Alla förtjänar att ha fantastiska vänner som pushar en och ger en ny energi till att fortsätta. 

Min energi för dagen är dessvärre slut nu, så jag ska använda den sista jag har till att lägga en fuktmask och starta en film. Så hörs vi imorgon igen! Sov gott med er! 

 

PUSS-M❤️

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas