maadelleines

Kategori: Hälsoresan

VIKTHETS: "Jag behöver inte ens väga dig. Du har fetma."

Så mina finisar, nu är bloggen up and runnig igen. Skönt! 

Sen jag startade min hälsoresa har jag lärt mig väldigt mycket saker, bland annat att jag duger som jag är. MEN det har jag inte alltid trott, jag vet att ni uppskattar när jag berättar om situationer som hänt mig så det tänkte jag göra nu.

 

När jag för ett par år sedan skulle hämta ut ett nytt recept på mina minipiller var jag tvungen att gå till umo för att kolla blodtryck mm. Så jag åkte dit, tog en kö lapp och satte mig i väntrummet. Det blev min tur, redan när barnmorskan kom in i väntrummet fick jag en lite dålig vibb. Så tråkigt att det ska behöva vara så. Men så var det i alla fall.Hon kollade konstigt på mig och sa sedan numret på min lapp. "4". 

 

Sedan gick hon innan jag ens han resa mig upp... Så jag gick efter och skyndade mig lite, redan där kom första kommentaren. "Ska jag gå saktare så du orkar med?" Jag kommenterade det inte ens utan fortsatte bara att gå. Vi kom in på hennes rum och hon drog bort stolen på andra sidan utav sitt skrivbord. Förstår ni hintarna eller? -_-

Hur som helst så stod jag framför hennes skrivbord och hon ställde väldigt underliga frågor. 

 

"Har du fast partner, eller ja har du haft det?"

"Tränar du verkligen regelbundet?"

"Hur ofta dricker du alkohol?"

"Hur många dagar i veckan äter du godis, hur mycket per dag?"

 

Ja men ni förstår, allmänt stötande frågor så att säga. Jag vet att det är liknande frågar dem måste ställa för att se så att allting är bra MEN. Man kan ju vinkla dem en aning olika...

Efter en rad frågor så envisas hon med att hon ska kolla mitt midjemått, efter det så kollar hon på mig och säger det värsta jag kunde tänka mig.

 

"Ja, vi behöver ju inte väga dig. Jag ser att du har fetma!"

Really? Är det något man säger till en ca 14 årig tjej? Alltså nej, det gör man inte. Man säger det för övrigt inte till någon över huvud taget. USCH. Poängen med detta var att jag 3 månader innan varit hos samma kvinna och vägde ännu mer än vad jag gjorde denna gång. Jag hade alltså redan där gått ner lite. Ändå var den hemska kvinnan tvungen att hålla på en massa. Nej usch vad jag inte gillar detta. 

Varför ska det vikthetsas så förbannat mycket. Det är väl skit samma om jag är smal, normal eller tjock. Jag är samma person. Det är ju lika illa att folk kommenterar hur smala andra är. Man ska inte kommentera en massa utan att ha underlag. Du har INGEN aning om vad den personen går igenom. Eller har gått igenom. 

Jag är så less på den här jädrans hetsen som är kring allting hela tiden. FY. 

Nu känner jag att jag måste sluta klaga och ladda upp inför gymkväll istället, men först städdag hemma. 

 

PUSS- M

 

Jag har prestationsångest

 

Hej på er mina fina, hur mår ni? Jag hoppas att ni kommer in och kan läsa nu. Portalen strulade igår så det gick inte att skriva något inlägg. Förlåt för det, eller ja. Det var ju faktiskt inte mitt fel.. 

 

För ett tag sedan såg jag en youtube video där de pratade om prestationsångest, jag kände så väl igen mig. Det är något som spökar i mitt huvud ofta. Inte minst nu under hälsoresan. När jag valde att prata öppet om det här på bloggen ökade min prestationsångest till max. Det var inte ett dugg kul i början måste jag säga. Men, nu är det lite bättre. För ju fler goda resultat jag får. Ju fler tips och trix kan jag ge er och ju bättre kan ni lyckas. Det går i en god spiral!

Att ha prestationsångest är ingenting som är farligt egentligen, eller ja det beror ju på vilken nivå man tar det till. Jag har verkligen skärpt mig senaste tiden. Jag är inte alltid bäst, även om jag verkligen verkligen vill vara det 99% av tiden. Det är ganska många som inte vet det här om mig för att jag inte pratar om det. Det började egentligen för ett par månader sen när jag bestämde mig för att ta tag i skolan och fixa mina betyg. Vilket jag faktiskt klarade och det är jag så jädra stolt över. 

Har man inte upplevt det själv är det nog väldigt svårt att relatera till något sådant, men det är inte kul alls. Tänk er själva in i en situation där du är så rädd för vad andra ska tycka, så rädd för att granskas utav andra. 

Prestationsångest är INTE en psykiatrisk diagnos, men det kan bidra till en massa dåliga följder. En utav de största anledningarna till att jag har det är att jag är så rädd att jag inte duger. Det är så fruktansvärt irriterande att känna varenda gång jag gör något "tänk om det här inte är bra nog". Så är det här också, vissa inlägg går mycket bättre än andra. Vissa bilder på Instagram går bättre än andra och vissa övningar ger bättre resultat än andra. Så kommer det alltid att vara. Jag menar, gräset är alltid grönare på andra sidan. Men, det betyder inte att det är grönt nog hos dig också.

Generellt tror jag att många ungdomar lider utav prestationsångest idag, kraven är höga inte minst i skolan. Det är många som vill vara bäst. Vilket jag förstår helt, det är superkul att vara bäst ju. MEN man kan inte vara bäst på allting hela tiden. Det skulle vara så tråkigt egentligen ju. Då har man ingenting att kämpa vidare för. 

Alla kan lyckas, det är inte fel på dig om du misslyckas ibland. Vi är människor och alla gör fel. 

 

PUSS -M

 

 

 

 

"Varför gör du inte bara en operation?!"

Okej, alltså nu är jag arg och ledsen på riktigt...

För ett tag sedan fick jag en kommentar här på bloggen, den lyder

" Du har gått ner 20 kilo men är fortfarande tjock. Varför gör du inte bara en G-P operation?!"

Alltså, först och främst. Ja, absolut. Jag är fortfarande stor. MEN jag är betydligt mindre nu än vad jag var för en månad sedan. Det både känns och syns ganska mycket nu faktiskt. Hur kan folk ha mage att kommentera andras viktresor, i förhållande till hur långt man har kommit som person?. Jag förstår verkligen inte hur personen tänkte när den skrev kommentaren.

Jag har lärt mig att inte ta åt mig, men nu gjorde jag verkligen det. USCH vilka vidriga människor det finns alltså. BLÄ. Att göra en sådan operation är inte någon quick fix. Det är något som kommer förändra hela ditt liv. Du kan förändras helt som person.

Jag har inget emot folk som har gjort det, ett par personer i min närhet har gjort en sådan operation, och ja visst är de smala och mindre nu. Men, det finns så mycket saker som kan gå fel i en sådan operation. Jag tycker helt enkelt inte att det skulle vara värt att göra en sådan. Det är en stor risk, samt att jag sedan kommer behöva äta massa vitaminer och konstiga saker för resten utav mitt liv. Förstår ni hur många år det är? Har jag tur kanske jag blir runt 90-95. Det är liksom 76 år kvar tills dess, vilket är väldigt väldigt många år,. Jag känner inte för att trycka i mig en massa extra vitaminer mm. 

   Är uppriktigt så otroligt besviken just nu, jag kämpar för att förändra mitt liv. Kan inte jag få göra det? Måste folk ha så brutalt mycket åsikter hela tiden?! Jag väljer att tolka det här som en avundsjuk person. Jag kommer aldrig att göra en G-P och vill inte göra det hellre. Jag vill kämpa själv, därmed ska jag åka till gymmet nu. 

 

PUSS -M 

 

 

 

Nya delmål i hälsoresan - Jag vill bygga mer muskler

Hej på er mina fina, hur mår ni? Jag mår helt okej, jobbhelgen tog hårt. Jag brukar ju jobba helg, men inte på den nivån som jag gjort den här helgen... Jag har i vanlig ordning som jag brukar göra när jag har sovmorgon. Dagens tio innan tio blev dessa! 

 

- Mejla ***** *******

- Börja på ett mejl till ******

- Lämna lillasyster

- Packa träningsväskan

- Duscha

- Tvätta ansiktet 

- Göra matlåda till jobbet

- Ta ur lakanen och tvätta de

- Fylla i kalendern

- Ta fram jobb-saker 

 

Men, nu till mina nya mål i hälsoresan. Det har försvunnit lite drygt 20 kilo ifrån min kropp vilket känns fantastiskt. Men det är dags för nya mål och därmed delmål. 

Nu när jag verkligen känner att det är möjligt att genomföra i stort sätt vad som helst så har jag sätt tillbaka på lite bilder. Bland annat den som är med i detta inlägg. Jag vill inget hellre än att ha tillbaka den formen, eller ja lite mer kvinnliga former. Vill inte säga att jag är utan former nu, men vill ha betydligt mer markerade former om ni förstår vad jag menar. 

Nu är det dags att börja bygga lite mer muskler och tona till allting igen. Eller igen, det har aldrig varit tonat. Så, det är dags att testa på det nu. Med det så kommer jag att ändra lite mer i hur många kalorier jag äter per dag och vad jag äter. 

Jag tror ni kommer tycka det är superkul att se lite mer om styrketräning, det är superkul att genomföra. Mycket roligare än cardio. För det är rent utav tråkigt. Det jag helst vill tona just nu är ju rumpan. Den har liksom försvunnit med kilona... Hehe. MEN vill verkligen tighta till allting, eller hur man ska säga. Förstår ni? 

Några kanske känner igen sig i det här med att man vill få bort de kallade "kärlekshandtagen", tighta till magmusklerna, armarna och kanske lite fler saker. Alla är olika! 

Första passet kommer ske redan ikväll efter jobbet. Det ska bli så himla kul att få blanda in olika saker i träningen igen. Håller ni inte med? 

 

PUSS -M 💋

Hur har det gått med mina "100 mål att nå"

Hej på er mina fina, kommer ni ihåg att jag på nyårsafton gjorde en lista med 100 saker jag vill göra, jag har faktiskt hunnit bocka av en hel del saker. 19 saker utav 100, så nästan en femtedel utav listan är klar redan. Vilken otrolig start på året och inte minst på arbetslivet. Jag tänkte berätta lite mer om det senare. När det gått lite längre tid efter studenten!  Alla mål som är avklarade är de som är överstrukna!                                                        

 

                                                     1. Sluta säga nej till allting som skrämmer mig. 

0 0 1 1026 5441 Maadelleines 45 12 6455 14.0

                          2. Ta studenten med huvudet högt - vara nöjd med mina prestationer under dessa 3 år.

                         3. Jobba utomlands

                         4. Driva ett AB

                         5. Hitta min andra hälft - klyschigt, right?

                         6. Besöka en fabrik - vilken som helst egentligen. 

                         7. Föreläsa för ungdomar.

                         8. Skriva en bok 

                         9. Få barn

                       10. Resa jorden runt.

                       11. Bestiga ett berg.

                       12. Klättra i ett företag  (assistent - VD)

                       13. Rita ett hus och inreda allting efter mina önskemål

                       14. Bo vid vattnet, 

                       15. Vara ekonomiskt oberoende 

                       16. Äga en Range Rover Evoque

                       17. Vara med på ett tidningsomslag.

                       18. Inspirera andra till att resa sig när det är svårt 

                       19. Jobba på en ålandsfärja 

                      20. Bila genom USA 

                      21. Åka utomlands med mina tjejer 

                     22. Designa egna smycken

                     23. Designa egna kläder för folk med lika stor tuttar som mig haha. 

                     24. Skriva en sås-bok. Med en massa dressingar. Sås är life, ni som känner mig ni vet. 

                     25. Starta en egen butik.

                     26. Gifta mig i ett par Louboutins                     

 27. Avsluta varje dag lugnt och bara sitta ner ett tag.

                     28. Att vakna varje dag och känna att livet är bra.

                     29. Ha olika boenden jorden runt.

                     30. Få vara med att designa för ett stort märke, spelar inte så stor roll vad.

                     31. Ha ett liknande restaurangkök i mitt drömhus.

                     32. Bygga och utveckla en koncern, det är något jag drömt om länge 

                     33. Hitta mitt drömteam att jobba med.

                     34. Simma med delfiner.

                     35. Bo i en sån liten hydda i typ Bahamas en vecka.

                     36. Äga en fastighet.

                     37. Jobba på Absolut.

                     38. Utöka mitt körkort, har ju B-kort nu. Ja och AM haha. 

                     39. Bo i ett penthouse med dubbeldörrar till varje rum.

                     40. Gå en massa små utbildningar som florist, nagel teknolog, hud terapeut mm41. Äta lunch med BlondinBella.

                     42... JLO.

                     43... Anty & Jakob. 

                     44... Annica Englund. 

                     45... Adam Sandler. 

                     46. Bo i Dubai.

                     47. Flytta helt själv, utan att någon vet, sedan skicka ett kort m adressändring.

                     48. Ha ett tjejgäng. 

                     49. Bli mer spontan. 

                     50. Långtidsspara / korttidsspara 

                     51. Ta mer hand om mig själv.

                     52. Skaffa en fralla, en svart liten pojke eller flicka.

                     53. Att leva ett sunt liv, inte hetsa så mycket kring allting.

                     54. Ha boksignering.

                     55. Vara med i en film, inte huvudrollen men en liten bi-roll.

                     56 Hitta någon talagn, något jag är riktigt grym på.

                     57. Få tillbaka min kreativa sida, förut pysslade jag massor.

                     58. Lära mig massor av husmorsknep.

                     59. Lära mig att fota bättre. 

                    60. Lära mig att jag duger precis så som jag är. 

                    61. Ta med hela släkten till USA och uppleva allt man kan göra i turistväg. 

                    62. Hitta en ny stil, något som passar mer in på den jag är idag. 

                    63. Lära mig mer om fotospråk

                    64. Lära mig kombinera mat med vin

                    65. Springa milen på under en timme 

                    66. Skriva en uppföljare till den eventuella boken.

                    67. Vara riktigt nöjd över mig själv.

                    68. Sluta göra antaganden.

                    69. Lära mig att det inte är varligt att stressa ner. 

                    70. Börja med yoga.

                    71. Börja med styrkelyftning 

                    72. Utöka bloggen

                    73. Gå makeupartist utbildning 

                    74. Tänka igenom ett köp innan jag gör det 

                    75. TESTA - haha så många gånger jag inte prövar kläder innan jag köper dem. 

                    76. Hålla mitt städ/träningsschema

                    77. Totalrenovera en sommarstuga/torp 

                    78. Ha ett eget kontor till bloggen, där jag kan fota i perfekt ljus vilken tid som helst. 

                    79. Designa egna glas

                    80. Åka transibiriska järnvägen.

                    81. Vara med när min syster tar studenten

                    82. Se min syster växa upp och kunna vara henns stöd.

                   83. Bli mamma, moster, fru och mormor/farmor. 

                   84. Bleka tänderna 

                   85. Tatuera ögonbrynen

                   86. Lära mig tapetsera.

                   87. Skriva ihop en kokbok med alla recept ifrån min barndom.

                   88. Skriva ner alla spontana recept som jag brukar göra.

                   89. Bo i malmö 

                  90. Bo i göteborg. 

                  91. Kunna ta med hela släkten och alla vänner utomlands när jag fyller 40.

                  92. Testa keratinfransar

                  93. Unna mig skönhetsbehandlingar. Ex, ansiktsbehandling. 

                  94. Bli bättre på att ta tag i läkarbesök

                  95. Slipa ner tänderna så dem blir lika "långa"?

                  96. Göra laserbehandling på armarna. 

                  97. Sluta skjuta upp saker som är jobbigt. 

                 98. Börja leva livet mer, vi lever bara en gång. 

<p class="MsoNormal" style="margin-top: 7.5pt; margin-bottom: 7.5pt; background-image: initial; background-position: initial