maadelleines

Kategori: Hälsoresan

Så bygger du upp din självkänsla!

Hej på er finisar. Hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt, var ju egentligen ledig idag men hoppade in ett par timmar för att fixa lite saker.
Är egentligen ledig imorgon också men ska in ett par timmar då också för att styra upp med lite leverans!
Jag fick en kommentar för flera månader sen som löd såhär.  

" Hur byggde du upp din självkänsla?" 

Jag tänkte att jag ska ge mina bästa tips och berätta lite om vad som hjälpt mig att ändra min syn på mig själv. Det är lätt att man börjar jämföra sig med kända profiler och kändisar. Där idealen inte är rimliga. Det är så tråkigt att vi ofta tror mer på vad andra tycker än vad vi själva tycker. 

Förstår ni? 

Jag hade under väldigt många år, katastrofal självkänsla. Jag tyckte ofta att jag skulle gå ner i vikt för att bli fin. Jag ville bara vara som alla andra. Se ut som tjejerna på instagram, med smala siluetter, alltid fixade osv. Nu såhär i efterhand. Så vet jag, att det inte sitter i hur jag ser ut. Såklart, känner jag mig finare och mår bättre när jag sminkar mig, fixar håret och har vackra accessoarer. MEN, det är inte där din självkänsla ska sitta. 

Din självkänsla ska sitta i hur du ser på dig själv. Det är jobbigt att vara tonåring. Jag vet det, men. Din självkänsla ska sitta kroppen. Man ska alltid tro på sig själv. ALLTID. Det är aldrig försent att lära sig älska sig själv. Jag tror absolut på att. Om man inte älskar sig själv, kommer man inte vara stark nog att älska någon annan. Det kanske låter väldigt konstigt. Men jag tror det, för helt ärligt. Låter det inte väldigt rimligt, att man stänger ute andra för att man själv är osäker? Jag tycker det i alla fall. 

 

Här är mina bästa tips för att bygga upp sin självkänsla! 

 

Tips 1) Skriv ner positiva saker om dig själv varje dag, det kommer göra att du ser dina bästa sidor!


Tips 2) Ta hand om dig själv, så kommer du att må bättre och känna dig stark i dig själv.

 

Tips 3) Träna, det ger endorfinpåslag, vilket gör att du blir glad. Är du glad kommer det bli kännas bättre. 

 

Det här funkar kanske inte för alla, men. Det är så värt att försöka. Idag älskar jag mig själv på ett helt annat plan än vad jag gjorde för ett par år sen. Det är så mycket lättare att träffa människor nu, förr tyckte jag det var jobbigt att träffa nya människor. Men nu tycker jag inte det är jobbigt alls. Jag är så säker på mig själv och mår så bra nu. 

Försök, det gjorde jag. Alla kan om dem bara vill tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M💋

 

HÄLSORESAN: Jag ville bara vara fin nog...

(Gammal bild ifrån friskis i Uppis!)

 

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt. Igår körde jag mitt första ordentliga cardio pass på VÄLDIGT länge. Jag kör alltid olika saker för att inte tröttna. Så igår blev det 15 minuter på en ny maskin som är någon konstig hemsk blandning av en trappmaskin och en crosstrainer. FY så jobbigt det var... Därefter blev det 45 minuters gång i uppförsbacke

MEN det var väldigt roligt också. Det sitter fortfarande i, en del av konditionen i alla fall haha. 

Idag är det dags för ännu ett inlägg i hälsoresan. Idag handlar det om tankar, att tänkta positivt och inte ge upp. 

Ett par av er vet säkert redan en hel del om mitt tidigare liv. Men, för er som inte vet det så kommer jag sammanfatta det lite. 

Jag har försökt att gå ner i vikt ett säkert 20-tal gånger. De senaste 5 åren. Men, aldrig lyckats. På grund utav att jag har kört stenhårt på gymmet direkt och inte lagt om kosten. MEN, nu har jag gjort det och ser  resultat... Så det känns jättebra. 

Men, det har inte alltid varit roligt kan jag säga. Jag började träna första gången. På grund utav att jag bara ville vara fin nog. Givetvis då för en kille. 

Jag trodde då, att det ända som skulle få en kille att gilla mig var om jag var slank, och såg annorlunda ut. Jag vill bara poängtera att det INTE sitter i utseendet om en person blir förälskad i dig eller inte. Det handlar inte om hur många gånger i veckan du går till gymmet, hur många gånger du hoppar över en måltid i tro om att du ska gå ner i vikt. 

Det som gör skillnad är att vilja, vill man så kan man. Så enkelt är det. Vill du lära dig mer om träning, så är du intresserad av det. Vilket gör att du kommer vilja lära dig. Vill du gå ner i vikt så kommer du att göra det för att du bestämt dig. Så enkelt är det. MEN något ni måste tänka på är att ni gör de för er själva, för att ni vill må bra. Inte för att någon annan vill det. Kan ni lova mig det? 

 

PUSS-M💋

Ta vara på tiden medan du kan...!

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår bra, morgonen var jobbig. Det kom in en tjej på jobbet som shoppade med sin mormor... Jag saknar såklart alla i min familj men mormor. Gud vad ja saknar henne. Jag HOPPAS att jag blir lika klok som henne när jag är lika gammal... 

Jobbar måndag - tisdag. Sen är det "helg" för mig! Ska faktiskt inte göra något speciellt, utan bara gå omkring i området och kika lite. Kanske ta mig en tripp till IKEA igen. Det fanns lite andra roliga affärer där också. Vi får se. Ikväll ska jag testa crosstrainern på mitt nya gym. Dem såg lite speciella ut faktiskt haha. Men, dem är nog minst lika bra som de hemma i Uppis... 

Städar ur kylen och gör mängder av matlådor idag. Så skönt att bara värma mat när man kommer hem ifrån jobbet, plus att det är ju bra att ha med till jobbet också. Så det är ju underbart! 

Jag fick en fråga för ett tag sedan som löd 

"Har du mycket dö tid, eller gör du alltid något? :)" 

Jag gör väldigt ofta flera saker samtidigt. Nu tillexempel. Gör jag allt detta samtidigt.

 

- Jag lagar middag, grytan står på spisen. 

- Jag tvättar.

-Uppdaterar telefonen

- Lagar middag (inte grytan, det är matlådor!)

- Handlar mat på ICA.se 

-Gör matsedel för nästa vecka

Lyssnar på min favvispodd Säker stil podden! (HÄR kan ni lyssna på den!)

 

Det är ju så mycket bättre att ta vara på den dötid man har. För att sen kunna göra roliga saker. Eller hur! Nu kommer jag har gjort allting jag behöver göra idag på under tre timmar. Hade jag gjort sakerna separat hade det tagit säkert det dubbla. Eftersom det är söndag är det städdag, så lakanen åkte ur och nu ska det dammas, damsugas och skuras. Sen blir det kväll även för mig.

Det är SÅ enormt viktigt att sova ordentligt, samt äta ordentligt om du som mig vill gå ner i vikt. Genom att äta regelbundet kommer du också hålla ditt blodsocker på en jämn nivå, när det sjunker blir man ofta sötsugen... Så för att slippa det, ät ordentligt! 

 

PUSS -M 💋

En månad har gått! - Materiell lycka

Inlägget innehåller adlinks! 

PWO adlink Länk // Shaker adlink Länk// Straps adlink Länk // Bars adlink Länk 

Ighhh hej på er mina finisar, hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt bra på ett sätt, lite sämre på ett annat. Idag är det en månad sen jag tog mitt pick och pack med  mamma, pappa och Heléne  för att lämna Uppsala. Så fantastiskt. 

Så, för att fira min första månad i Göteborg kände jag för att spendera lite pengar hehe. Nytt gymkort, lite nya roliga saker till gymmet! 

Bland annat en ny PWO som jag tror på, har mest haft de som är goda haha. Som inte gjort så mycket nytta... 

Ett par straps till styrketräningen som kommer få betydligt större del utav gym timmarna nu för tiden!

En ny shaker med en liten fjäder i så att det blandar runt allting ordentligt. Så smart!

Den nya baren ifrån Barbells.... Alltså. Snickers, släng er i väggen. Det här är det godaste jag ätit i bar väg någonsin. Herregud så gott...

Alla med mecenatkort får 10% rabatt vid köp hos Gymgrosisten. Både i butik och online!  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min första månad hemifrån har varit så underbar, såklart saknar jag min familj, mina vänner och min älskade bil. Men, jag vet att dem allihopa är kvar där när jag kommer hem till Uppis igen. Jag vet att jag har tjatat såå mycket om att våga byta stad, våga flytta hemifrån och lämna familjen. Dem kommer finnas kvar och det kommer alltid vara din familj. Oavsett var du bor så kommer ni alltid att vara släkt. Det är ingenting man kan ändra på. 

Så länge du vill någonting tillräckligt mycket,  kan du gå hur långt du vill. Glöm aldrig det. Jag tror att många glömmer bort det och känner att vissa saker är omöjligt. Men, gör inte det. Se på mig, i januari i år skrev jag en lista med 100 saker jag vill göra innan jag dör.  

Där en av dem sakerna jag verkligen verkligen ville göra var att flytta till just Göteborg, med motgångar ifrån familj och vänner. 

Men, nu 10 månader senare. Sitter jag på min säng i min lägenhet i Göteborg. Lyckligare än någonsin. Tro på er själva, ja lovar. Livet kommer bli så mycket enklare då! 

 

PUSS -M💋

Alla dessa jä*** bortförklaringar

(Det är  såhär glamourös man är när det gäller) 

 

Hej på er mina finisar,

hur mår ni? Vad har ni gjort idag? 

Jag mår inte alls bra egentligen, har legat i sängen ungefär hela dagen. Slängt in två tvättmaskiner och  fått bort all tvätt. Så det är skönt i alla fall. Vaknade till ett regnväder utav dess like. Herregud alltså. Det bara öste ner och var stora pölar överallt... 

Kvällen precis som dagen spenderas i sängen med att sova ett par timmar om vart annat för att försöka laga kroppen. 

Ikväll har jag tänkt att diskutera något som jag är så galet bra på. Något som absolut inte är speciellt bra heller... 

Nämligen bortförklaringar. Jag var expert på att hitta på en massa ursäkter till ALLT. HELA tiden. Vare sig det var läxor, sysslor eller träning. 

Är det inte lite typiskt kvinnligt att komma med så många ursäkter som möjligt för att inte göra något som är lite jobbigt. Ja, klart som tusan det är jobbigt att göra en livsförändring, bryta ett mönster och börja om på nytt. Hade det varit enkelt hade ju ingen varit överviktig, ingen kan ju vilja må dåligt över sin vikt och riskera att dö i förtid... 

Så, för att göra det lite lite enklare för er där ute. Om det är någon som vill göra samma förändring och ändra sitt liv. 

Det låter säkert klyschigt, men. För att komma dit du vill så krävs det blod, svett och tårar. Det finns inga genvägar. Du måste ändra vanor, du måste ändra inställning och framförallt så måste du ändra attityd. Med en bra attityd kommer du långt. Så är det.

Det allra första du måste göra för att klara en sån förändring. Är att sätta upp mål. TYDLIGA mål och DELMÅL. Så enkelt är det. Ge det 23 dagar, har du inte ändrat inställning efter det. Måste du hitta en större motivation! 

 

 

PUSS -M 💋