maadelleines

Kategori: Hälsoresan

Något välbehövligt & 24k guld

Hej vänner, hur mår ni? 

Bortser jag ifrån att min axel värker så jag knappt kan röra mitt huvud, att en förkylning nästan bitit sig fast i mig. Så är det väldigt bra. Påskledighet, familjemys, ljuvlig dryck, sovmorgon & tid för mig själv. Jag har sagt länge att jag ska försöka börja ta ca 15 minuter varje dag att bara andas, varva ner, meditera, göra yoga eller liknande. Men jag kommer mig aldrig för. Idag bjöd Thomas (mammas man) på middag. Vi åt fläskfilé i pitabröd med tzatziki och grönsaker, så så sååå gott. Det är så lyxigt att äta god mat hemma tycker jag. Det är mycket mysigare än att äta ute, även om det också är väldigt härligt att göra titt som tätt! 

Jag lag en flaska cava på kylning för ett tag sedan. Ska ockupera badrummet ett tag och testa en ny ansiktsmask som jag fick av mamma. Det är denna (klicka HÄR) , så vacker att se på! Vi får hoppas att den gör nytta också haha. Den är ju absolut ingen budget-mask. En stor burk ligger närmre tusenlappen. Men som allt annat, är man intresserad av hudvård med mera. Så är det inget att fundera på anser jag! 

Lite osäker på om det ser ut som at jag har senap i ansiktet eller om man skymtar guldet någon stans haha. Den är lite geléig i konsistensen så det var lite svårt att applicera den. Men överlag tycker jag den var härlig! Det går ju inte att säga något jätte märkvärdigt efter bara en användning. Men om ett par veckor kommer ni få höra mer om den!  

Jag har inte haft tid att ta mig iväg till ett spa så jag får göra det bästa av situationen hemma helt enkelt. Så det blir enkelt, men så skönt. Tvätta igenom håret, inpackning, ansiktsmasker, peela kroppen, blocka brynen, måla naglarna, se en bra film, dricka gott och bara njuta av påskledigheten! Så skönt! 

Det blev Wonder Woman som får göra mig sällskap under kvällen. Har ni sätt den filmen? Den är SÅ bra, också väldigt lång vilket gör det extra trevligt att titta på den!

Nu ska jag krypa ner i sängen och se klart filmen. Imorgon får ni se vår påskmiddag! Det blir mysigt! 

 

PUSS-M❤️

När tankarna om övervikten tar över...

Hej vänner,

hur mår ni? Jag mår ganska bra, nu i alla fall. Ibland tar ju tankarna över och tårarna kommer. Det är något jag verkligen tycker är viktigt att prata om. För idag anses det ju att man är svag om man pratar om känslor som inte är fantastiska med mera. Förstår ni? Jag kan uppriktigt säga att jag gråter minst en gång om dagen. Inte alltid av lycka, inte alltid av sorg. Men jag gör det ofta. När jag jobbade på en demensavdelning tidigare så fick jag höra att det är förlösande att gråta, alltså att det egentligen är bra att göra det ibland! 

"Att gråta ut släpper lös två typer av hormoner som fungerar som naturligt bedövande medel och har förmågan att lindra smärta. Tårar hjälper oss även att eliminera gifter som samlas i kroppen på grund av stress."

Nu senaste dagarna har jag funderat mycket på mig själv, min kropp, vad jag vill med mitt liv, vilka jag umgås med och så vidare. Det slutade givetvis med tanke på temat för dagen i tårar. (Duschen är ett fantastiskt ställe att gråta ut på) Senaste tiden har jag sollat bort en del människor ur mitt liv som egentligen inte gör mig något gott. Jag är så trött på att folk bara suger ur mig min energi så att jag enbart är irriterad hela tiden. Det är inte något en vän ska göra enligt mig. 

Men, tillbaka till mina tankar om övervikten. Som dock inte är speciellt hög längre. Men, den finns fortfarande kvar, även om jag själv känner att det är stor skillnad, det syns skillnad. Så är det fortfarande något som gör att jag alltid tänker på saker som antagligen inte ens är sanna... Nämligen att folk ger mig komplimanger för att göra mig glad. Förstår ni hur jobbigt det är att så fort någon säger en liten sak som "vad fint sminkad du är idag". Det ända som kommer upp i mitt huvud då är 

"HAN / HON SA BARA DET DÄR FÖR ATT GÖRA MIG GLAD" 

Det kan ju vara konstigt att referera just en sådan sak till min övervikt men det har verkligen satt sig i min hjärna och det kommer nog alltid att finnas där på ett eller annat sätt. Men det blir mindre och mindre för varje dag som går och tårarna kommer allt mer sällan på grund av just den här anledningen. 

När jag satt på tåget hem ifrån kontoret idag så googlade jag lite, quotes är ju en stor passion i mitt liv. Båda dem här citaten har ett så bra budskap. Det första är något jag faktiskt hittade för ett par månader sedan och sa till mig redan då att jag är ju egentligen en jävligt bra tjej. Ganska kul, bra på en hel del saker, jag ser ju ändå rätt bra ut. Det är inte så att jag är ful. Men ändå så kände jag att njae, jag är kanske inte värd något mer än det jag har idag. 

För ungefär en månad sen kom första tecknet ifrån en kompis där jag direkt kände att nej. NU är det bra, nu måste det här få ett slut. Jag orkar inte höra om hur dålig jag är och hur bra den personen är. För det är ju så, börjar man fundera ordentligt på att förtjänar inte jag något bättre än det här egentligen så är svaret JO DET GÖR DU. 

Något jag har lärt mig under mina år med övervikt är verkligen att de vänner som hela hela hela tiden ska vara bättre än dig, ha bättre saker eller helt enkelt bara tycker att han/hon är bättre. Då förtjänar ni så mycket bättre. Det finns alltid någon för alla, oavsett om det handlar om kärlek, vänskap eller bara någon att prata ut med. 

Tankar är ju egentligen en rätt farlig sak, dem kan ju få in dig på helt fel spår emot vad du egentligen hade tänkt dig ifrån början. På kontoret pratar vi väldigt ofta om något som kallas för R.M.I som står för rätt mental inställning. Vilket är väldigt sant, har man rätt inställning till det man ska göra så blir det ofta väldigt bra tillslut. Kämpa och tro på er själva. Har ni vänner som bara suger ur energi ifrån er, antingen tar ni upp det med personen eller så klipper ni bandet med den. Alla förtjänar att ha fantastiska vänner som pushar en och ger en ny energi till att fortsätta. 

Min energi för dagen är dessvärre slut nu, så jag ska använda den sista jag har till att lägga en fuktmask och starta en film. Så hörs vi imorgon igen! Sov gott med er! 

 

PUSS-M❤️

Dags att visa sanningen...

Hej vänner,

hur mår ni idag? Jag mår superbra! Söndag betyder ju som bekant träning. Det ska bli så skönt att svettas lite igen. Det har varit fullt upp hela helgen med kalas, fix hemma och givetvis en snabb utekväll med Carro. Idag är det som sagt gym på schemat med en del saker att styra upp hemma först. Lakanen ska bytas igen, det ska dammsugas, torkas av och göras matlådor för veckan. Simpelt men ändå roliga saker att göra. Eller? 

Hur som helst, söndagar är verkligen en dag som behövs. Foodprep är något jag verkligen verkligen verkligen måste göra. Det är viktigt att äta ordentligt och viktigt att röra på sig. 

I en hälsoresa kan man ju ha väldigt olika mål. Mitt mål var ju och är även nu att tappa vikt, stärka upp mina muskler. Främst rygg och bål. Men även forma om min kropp. Folk skojar ju ofta och säger att det krävs "blod, svett och tårar" vilket det verkligen har gjort. Jag är absolut inte klar, väldigt långt ifrån klar. Men jag har kommit en bra bit på vägen. Det har varit gånger jag verkligen gett upp, börjat slarva igen och struntat helt i träningen. Men jag har mått så fruktansvärt dåligt efter det ås jag har fortsatt den snirkliga vägen emot mitt mål. Självklart är ALLA olika. Det som funkar för mig kanske inte funkar för dig och det som funkar för dig kanske inte alls funkar för dina kompis. Just för att alla är så olika som personer. 

När man bestämmer sig för att göra en förändring i livet, så finns det ju ett par olika vägar att gå. Antingen gör man det på "riktigt" eller så gör man det ordentligt ett tag för att sedan falla tillbaka i gamla mönster. Båda vägarna är hemska. Jag har gått dem båda två, men först nu när jag började göra det för mig själv så har jag lyckats. 

Wow det tar verkligen emot att lägga upp det här. men det visar på något sätt hur långt jag har kommit. När den här bilden togs. Mådde jag fruktansvärt. Både psykiskt men också fysiskt. Jag orkade inte göra speciellt mycket, satt mest hemma på helger eller jobbade för att jag inte ville umgås med andra. Jag mådde bäst av att vara ensam. Framförallt att äta själv, det var något jag såg fram emot. Förstår ni när det går så långt att man längtar till att få stänga in sig i sitt rum hemma för att få äta ifred. Utan att någon dömmer en, tittar snett eller viskar bakom ens rygg. 

Den person som visas på bilden är ju jag, men det är inte den bilden jag har av mig själv. Jag är ju glad, egentligen. Jag är sprallig och jävligt envis. Men på något sätt så försvann den delen av mig på vägen. Det var mycket som hände, väldigt många nya intryck. Det blev en flykt att bara strunta i allt. 

Jag skämdes så mycket över mig själv, över att jag varit så svag och inte kunnat ordna upp mitt liv så som alla föreställde sig att det skulle gå för mig. 

Så som jag både mådde och såg ut på den här bilden kommer jag ALDRIG att göra igen. Aldrig någonsin kommer jag tillåta mig själv att må så dåligt och egentligen misshandla min kropp igen. Vägen till framgång är verkligen inte spikrak. Jag är ingen häxa som kan knäppa med fingrarna för att få det som jag vill ha. 

  • Under ganska många år av mitt liv, har jag sett på mig själv på ett sätt ingen ska behöva göra. Jag har känt mig ful, äcklig, dålig, värdelös. Ett tag skämdes jag så mycket att jag inte ens kunde vara i skolan. 
    Killar som var så viktigt, jag kunde aldrig tänka mig att någon kunde älska mig för hur jag såg ut. Jag kände hur blickarna brände i ryggen när jag gick förbi i korridoren. Antingen hörde jag hur folk pratade om mina ”enorma bröst” eller ”hur tjock” jag var. En efter en kom dem in i mitt liv, men jag var aldrig bra nog att behålla. För, jag var ju inte smal. 
    Under 10 år av mitt liv har jag mått dåligt över min vikt. Pendlat mycket upp och ner, mest upp. Det gjorde ont i hela mig när jag en dag fick ett sms med texten ” jag dejtar inte tjockisar, men vi kan ju vara vänner”. Jag grät mig till sömns i en vecka, efter det började jag svälta mig själv. Jag åt nutrieltt, jag levde på 400 kcl per dag i form av pulver och vatten, tränade massor för att. När jag är smal, kommer han vilja dejta mig. 
    Jag orkade inte hålla på så länge, gick upp dubbelt så mycket som det jag gått ner. Sen vände det, jag ville göra det för min skull. Inte för någon annans skull. Så 26:e april 2017 bestämde jag mig. Nu en gång för alla. Nu ska alla få se att jodå. Jag kan, jag också. Idag. Drygt 10 månader senare, nästan 40 kilo lättare och 44 centimeter mindre i midjan. Känner jag mig så fantastisk på alla sätt som går. 
    Så, en gång för alla. Till er som undrade i en gruppchatt om jag skulle klara det här. Det kan ni ge er fan på att jag har gjort. Till er andra, ni ska veta hur otroligt stolt jag är över det här. Ingen kan säga att jag inte gjorde det. Jag bestämde mig och tillslut lyckades jag. #girlpwr ðŸ¥‚🍾❤️

I fredags lag jag ut den här bilden på Instagram. Med den här texten. Livrädd över vad folk skulle kommentera. Jag fick så fina kommentarer och peppande ord. TACK ifrån botten av mitt hjärta. 

Det är fortfarande samma tjej på bilderna. Det är jag. Samma Madde som alltid har funnits. Den främsta skillnaden mellan dem är förutom det uppenbara som är vikten och storleken på min kropp. Skillnaden sitter främst på insidan av mig. Min kropp är stark nu, min hjärna fungerar mycket bättre, jag känner att jag orkar mer. Idag kan jag vara glad, njuta och faktiskt unna mig att äta middag ute med mina vänner. Ta ett glas vin eller en drink utan att tänka för mycket på det. 

Här kan jag för första gången, stå rak i ryggen och låta någon annan ha kontrollen över kameran. Jag vet att jag har sagt väldigt länge att jag ska börja släppa kontrollen, låta andra fotografera mig för att kunna visa er vad jag har på mig, hur jag tränar med mera. 

För att vara helt ärlig, har jag ALDRIG menat det. Förens i fredags. Så, jag vill verkligen tacka alla mina fantastiska vänner för att ni stöttat mig och fortfarande stöttar mig i de val jag gör. Ni är värda allt som finns på jorden. 

Den här bilden var inte bara ett uppvaknande för mitt numera fantastiska självförtroende. Men också starten på något helt nytt. Det var en riktigt ögon-öppnare och ett stort steg att ta. För vissa är det ju bara en bild, och jo det är det. Men den symboliserar så mycket för mig. Utan att ens tänka på det så sträckte jag på mig och stod med huvudet högt för att det kändes rätt. Jag har nog aldrig känt mig så vacker i en klänning som jag känner mig i denna. Den har allt en liten svart klänning behöver. 

Resan är lång ifrån slut än, det är mycket kvar. Men ibland är det viktigt att stanna upp. Inte för att se bakåt, för dit ska man inte igen. Men för att se hur långt man har kommit. Det hjälper inte att se hur långt man har kvar till sitt mål. Bättre att se hur långt man har kommit. 

Det är framförallt viktigt att se sig själv i spegeln och ta in vad man har presterat. Det är så svårt att få hjärnan att hänga med, men det går. 

Allt går, bara du vill det tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M ❤️

 

 

 

 

Det kommer ALDRIG gå...

Hej vänner,

hur mår ni såhär en måndagskväll? Jag mår fortfarande sjukt bra och vill bara le hela tiden. Vet inte riktigt varför men känner bara att allt är på topp just nu. Imorgon ska jag äntligen träna igen. Idag skulle ha blivit ett pass på gymmet ett hårt sådant för rumpan. Men i all hast glömdes både gymkort, skor och träningskläder. Så det blev ett dagligt cirkelpass hemma.

Imorgon är det dock dags att ta sig till gymmet igen. Efter att ha lyssnat på fyra avsnitt av Styrkebyråns podcast idag är jag mer motiverad än någonsin att faktiskt börja lägga på mer vikter på stängerna. Jag är ju stark, har bara varit väldigt lat haha. 

Längtade så till att komma hem idag, faktiskt första gången jag inte blivit tokig av att tåget varit försent in till Uppsala så jag missade bussen hem. Handlade lite mat medans jag väntade på nästa. Har haft ett oerhört sug för falafel senaste dagarna så det blev falafel, ris, broccoli, fetaost och vitlökssås i matlåda tisdag & onsdag. SÅ SÅ SÅ SÅ gott. Hett tips till er som äter mycket ris. Koka med en tärning av grönsaksbuljong medan ni kokar riset, det blir så sjukt gott. 

Nu till det roliga med hela dagen. Idag mätte jag mig igen och har på 5 dagar tappat en cm i midjan, ingenting på resterande ställen. Jag tror dock att det mesta jag tappat är vätska tyvärr. Men det ordnar vi snart. Jag ska börja optimera min träning mer och börja träna hela kroppen. Jag vet att jag sagt det förut, väldigt många gånger. Men nu måste jag verkligen göra det. Jag tänker att jag kör 100 dagar för att utvärdera hur det har gått. Så det är ju nästan halvtid när jag fyller år. Då får vi se hur långt jag har kommit. 

En sak jag måste pusha extra för om det är någon av er som har fått tankar på att börja träna och framförallt vill förändra sin kropp. Hitta erat VARFÖR, mitt varför är enkelt. Jag vill vara hälsosam, trivas i min kropp och orka. Men det mest ytliga varför jag har är att jag så hemskt gärna vill passa i kontorsmodet. Som jag älskar så galet mycket. Det krävs nog bara en sak egentligen för att lyckas det är helt klart att man bestämmer sig. Man bestämmer sig själv, sätter ett mål och jobbar emot det. Man kan bara skylla sig själv om man inte uppnår sina mål. Enkelt. 

Nu ska jag mysa ner mig i sängen framför Harry Potter och kanske lite lite lite internet shopping hehe. 

 

PUSS -M ❤️

Det är bara hålla ut, snart blir det bättre...

HEJ vänner, 

hur mår ni? Jag mår så jädra bra. Det är helt galet att det är såhär bra faktiskt, det var väldigt längesen jag kände såhär. Som att vara nykär, inte för att jag är det MEN det känns som det. Ni vet när man bara har laddat om med energi och är redo för ALLT. Jag nämnde ju igår att jag sprungit över en ny podcast som jag har blivit helt beroende av. Det bästa av allt är nog att dem släpper nya avsnitt på måndagar! Hur bra är inte det? Nu har jag ett nytt poddavsnitt varje vardag att lyssna på. HUR BRA ÄR INTE DET?! 

Just nu har jag lunch på kontoret och glömde faktiskt matlådan i all hast idag när jag till och börja med försov mig, tåget var försenat och jag har efter en kväll på stan blivit typ förkyld igen. Men just idag känns det somm det minst betydelsefulla saken i världen. 

Sprang ner till ICA här i centret och köpte den mest basic lunchen jag hittade. Dem här barsen räddar min vardag asså. Jag förespråkar inte att byta ut sin vanliga kost emot endast dessa. Men som lunch eller mellis är det så himla enkelt att bara köpa dessa, ha med i handväskan bara att köpa en dricka till eller en NOCCO så kan man göra massa andra kul saker på lunchen. 

I den här nya podcasten som jag har nämnt ex antal gånger nu som förövrigt heter Styrkebyrån. Jag vet inte vad jag är mest farscinerad över med den om det är deras enorma passion, kunskap eller om det bara är för att dem är så starka kvinnor. Jag gillar ALLT med den. Dem har allt man behöver veta inom träning, det finns många andra poddar som diskuterar samma ämne men det här är något extra. I det senaste avsnittet jag lyssnade på pratade dem om att det väldigt ofta är många som säger att dem vill gå ner i vikt men inte vet varför. 

Jag fastnade verkligen på det, eftersom jag själv har varit ute efter att gå ner en hel del i vikt på grund utav att jag inte varit bekväm med min vikt. Just nu känner jag raka motsatsen. Jag är starkare i kroppen och mår så bra psykiskt. Vilket innebär att jag orkar mer saker och framförallt så orkar jag lyfta tyngre vilket gör mig stolt och dessutom ger mig endorfinpåslag. Det är en ända härlig spiral. 

Men, om man inte äter ordentligt så kommer man INTE orka lyfta lika tungt som man skulle orka om man hade fått i sig en bra mängd med kalorier under dagen. För ett tag sedan så åt jag bara en sån här bar och drack vatten till. DEt var min lunch. Endast 200 kalorier, det är inte alls bra att träna på det. Idag äter jag två bars till lunch och dricker ungefär en liter vatten till. Men det är enbart på grund utav lathet. På onsdag ska jag handla mat så det blir mer foodprep inlägg.

Saknar du energi och känner att du är less på ALLT, gå och sola eller gå ut i solen. Bara genom att se solen och lite blå himmel ifrån fönstret på kontoret. Jag känner mig som ett barn på julafton just nu. Det bara pirrar i kroppen av glädje av att våren snart är här. Håll ut, snar kommer den! 

Kika in ikväll också, då ska jag berätta om mina dagliga cirkelpass jag gör varje dag och dela med mig av hur måtten är idag efter ungefär en vecka! 

 

PUSS -M <3