maadelleines

Kategori: Hälsoresan

Hälsoresan: När jag är smal...

Hej på er mina finisar, 

dag två att vakna upp med totalt täppt näsa och ännu fler symptom av förkylning. USCH. Men bättre att det kommer helt än att man är sådär på gränsen till sjuk under en längre tid. Men, det var längesen jag uppdaterade er om hälsoresan. Det beror mycket på att jag varit små krasslig. 

Men, hälsoresan är inte till för att gå ner i vikt. Det hörs ju på namnet. Det är för att få en bättre hälsa, sen när jag har nått mitt mål med vikten så kommer jag ju inte fortsätta på exakt samma sätt. Utan då kommer jag börja bygga mer muskler istället och fokusera på att forma om och tona kroppen. 

I morse när jag väntade på ett möte så lappade jag ihop den här outfiten. Som just nu är min D R Ö M  O U T F I T. Jag tycker den är så himla perfekt, allting är verkligen underbart med den.

Jag anser själv att jag inte har kroppen för att bära upp den just nu, men snart så. 

En stor del av hälsoresan för mig är tankesättet. Det tar inte 24 timmar att ändra tankar, få bort hjärnspöken och ändra inställningar. Det kanske tar ett år eller två, det beror på hur man är som person. Jag tror att många som vill ändra sin kropp tänker att det är ju bara att lägga om kosten och träna. Förvisso är det ju de. Men du måste stå emot när du blir sugen på saker du bestämt att du inte ska äta. Även om du en dag inte vill gå till gymmet för att träningsvärken är fördjävlig. Så, av egna erfarenheter. Hoppar man över en dag. Så kommer man troligtvis hoppa över flera pass och då är man ofta tillbaka där man började. För tro mig, jag har gjort det här felet så många gånger. Det är så jobbigt. 

Förstår ni hur snyggt det här skulle vara med en snygg blow out i håret och en lite bronsig makeup look. HUR SNYGGT?! 

Jag skulle absolut säga att det som hör hela outfiten är kappan och klackarna. HELT klart. Jag har ju varit på jakt efter den perfekta kappan med stort P. Nu har jag hittat den. Tyvärr är inte storlekarna på kappan optimala för mig. Kappan är ifrån Max Mara, priset är inte heller jätte optimalt men. Jag har ju planerat att prata mer om kläder och hur jag vill bygga upp min basgarderob igen. Jag har mer markerad midja nu och därför passar en del andra kläder. 

Nu ska jag springa iväg och göra en liten hemlis. Vi hörs imorgon igen!  

 

PUSS -M💋

Tjock, ful och olycklig

OBS inlägget innehåller adlinks! 

Parfym HÄR // Armband HÄR // YSL ögonskugga HÄR // Nyckelring HÄR // Bok HÄR 

 

Hej på er mina finisar! Hur mår ni? 

Vad har ni pysslat med senaste månaden? Mitt liv har varit en ända röra kan jag säga. Men, ibland blir det ju så tyvärr. Vilket är tråkigt. Men det är inget jag orkar ta upp här. Nu börjar vi om, igen. 

Mycket saker har hänt sen sist. Jag var hemma en vecka och myste mesans min prinsessa hade höstlov. Så välbehövligt att vila upp sig. Hinna hälsa på Emmis innan hon och Moa åkte på den förmodligen coolaste resan jag hört om de senaste fem åren. En hel månad i Thailand och bara leva. Hur amazing lät inte det? 

Det är mycket som ändrats på kort tid. Mycket till det bättre. Jag har bland annat hittat en ny bok. Som jag redan slukat. Det tog inte mer än 2 sidor innan jag fastnade i den, två dagar senare var den slut. Till min stora lycka finns det en andra boka ute, och en tredje förhoppningsvis på väg! 

 

Jag kämpar fortfarnade med vikten och träningen. Har börjat köra mer intensivt med intervaller, vilket verkligen fungerar för mig. Jag använder min waist trainer när jag kör cardio för att den helt enkelt får mig att svettas mer. Den sitter inte tillräckligt tight för att den ska fungera som waist trainer längre. Men, den är ju bra till annat! Jag köpte min HÄR.

Jag vill bara återigen påpeka hur bra det är att träna om man mår dåligt. Det utsöndrar ju dels endorfiner. Men, man sover bättre, man blir piggare och så blir man mycket gladare. Innan jag tyckte att det faktiskt är kul att gå till gymmet, hade jag så otroligt mycket hjärnspöken. Som jag idag, förstår att det var nog mest jag som hade det inom mig. Det var inte så illa som jag själv målade upp det som. Jag ansåg själv att jag inte var vacker. Nej rent utav ful faktiskt. Jag var absolut inte smal, men inte heller fullt så tjock som jag själv trodde. Jag var olyckligt kär i smyg, för. På grund utav alla tankar som cirkulerade i min hjärna så vågade jag inte ta kontakt med killar på det sättet, vilket gjorde att jag inte visa alla känslor utåt. Träningen har verkligen hjälpt mig att få bättre tankar om mig själv och faktiskt fått bort många utav mina tidigare problem. 

Börja träna ni också! 

Ps. Efter träningen och en härlig dusch. Är det fantastiskt att läsa en bra bok och vara koppla av! 

 

PUSS -M💋

Så bygger du upp din självkänsla!

Hej på er finisar. Hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt, var ju egentligen ledig idag men hoppade in ett par timmar för att fixa lite saker.
Är egentligen ledig imorgon också men ska in ett par timmar då också för att styra upp med lite leverans!
Jag fick en kommentar för flera månader sen som löd såhär.  

" Hur byggde du upp din självkänsla?" 

Jag tänkte att jag ska ge mina bästa tips och berätta lite om vad som hjälpt mig att ändra min syn på mig själv. Det är lätt att man börjar jämföra sig med kända profiler och kändisar. Där idealen inte är rimliga. Det är så tråkigt att vi ofta tror mer på vad andra tycker än vad vi själva tycker. 

Förstår ni? 

Jag hade under väldigt många år, katastrofal självkänsla. Jag tyckte ofta att jag skulle gå ner i vikt för att bli fin. Jag ville bara vara som alla andra. Se ut som tjejerna på instagram, med smala siluetter, alltid fixade osv. Nu såhär i efterhand. Så vet jag, att det inte sitter i hur jag ser ut. Såklart, känner jag mig finare och mår bättre när jag sminkar mig, fixar håret och har vackra accessoarer. MEN, det är inte där din självkänsla ska sitta. 

Din självkänsla ska sitta i hur du ser på dig själv. Det är jobbigt att vara tonåring. Jag vet det, men. Din självkänsla ska sitta kroppen. Man ska alltid tro på sig själv. ALLTID. Det är aldrig försent att lära sig älska sig själv. Jag tror absolut på att. Om man inte älskar sig själv, kommer man inte vara stark nog att älska någon annan. Det kanske låter väldigt konstigt. Men jag tror det, för helt ärligt. Låter det inte väldigt rimligt, att man stänger ute andra för att man själv är osäker? Jag tycker det i alla fall. 

 

Här är mina bästa tips för att bygga upp sin självkänsla! 

 

Tips 1) Skriv ner positiva saker om dig själv varje dag, det kommer göra att du ser dina bästa sidor!


Tips 2) Ta hand om dig själv, så kommer du att må bättre och känna dig stark i dig själv.

 

Tips 3) Träna, det ger endorfinpåslag, vilket gör att du blir glad. Är du glad kommer det bli kännas bättre. 

 

Det här funkar kanske inte för alla, men. Det är så värt att försöka. Idag älskar jag mig själv på ett helt annat plan än vad jag gjorde för ett par år sen. Det är så mycket lättare att träffa människor nu, förr tyckte jag det var jobbigt att träffa nya människor. Men nu tycker jag inte det är jobbigt alls. Jag är så säker på mig själv och mår så bra nu. 

Försök, det gjorde jag. Alla kan om dem bara vill tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M💋

 

HÄLSORESAN: Jag ville bara vara fin nog...

(Gammal bild ifrån friskis i Uppis!)

 

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt. Igår körde jag mitt första ordentliga cardio pass på VÄLDIGT länge. Jag kör alltid olika saker för att inte tröttna. Så igår blev det 15 minuter på en ny maskin som är någon konstig hemsk blandning av en trappmaskin och en crosstrainer. FY så jobbigt det var... Därefter blev det 45 minuters gång i uppförsbacke

MEN det var väldigt roligt också. Det sitter fortfarande i, en del av konditionen i alla fall haha. 

Idag är det dags för ännu ett inlägg i hälsoresan. Idag handlar det om tankar, att tänkta positivt och inte ge upp. 

Ett par av er vet säkert redan en hel del om mitt tidigare liv. Men, för er som inte vet det så kommer jag sammanfatta det lite. 

Jag har försökt att gå ner i vikt ett säkert 20-tal gånger. De senaste 5 åren. Men, aldrig lyckats. På grund utav att jag har kört stenhårt på gymmet direkt och inte lagt om kosten. MEN, nu har jag gjort det och ser  resultat... Så det känns jättebra. 

Men, det har inte alltid varit roligt kan jag säga. Jag började träna första gången. På grund utav att jag bara ville vara fin nog. Givetvis då för en kille. 

Jag trodde då, att det ända som skulle få en kille att gilla mig var om jag var slank, och såg annorlunda ut. Jag vill bara poängtera att det INTE sitter i utseendet om en person blir förälskad i dig eller inte. Det handlar inte om hur många gånger i veckan du går till gymmet, hur många gånger du hoppar över en måltid i tro om att du ska gå ner i vikt. 

Det som gör skillnad är att vilja, vill man så kan man. Så enkelt är det. Vill du lära dig mer om träning, så är du intresserad av det. Vilket gör att du kommer vilja lära dig. Vill du gå ner i vikt så kommer du att göra det för att du bestämt dig. Så enkelt är det. MEN något ni måste tänka på är att ni gör de för er själva, för att ni vill må bra. Inte för att någon annan vill det. Kan ni lova mig det? 

 

PUSS-M💋

Ta vara på tiden medan du kan...!

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår bra, morgonen var jobbig. Det kom in en tjej på jobbet som shoppade med sin mormor... Jag saknar såklart alla i min familj men mormor. Gud vad ja saknar henne. Jag HOPPAS att jag blir lika klok som henne när jag är lika gammal... 

Jobbar måndag - tisdag. Sen är det "helg" för mig! Ska faktiskt inte göra något speciellt, utan bara gå omkring i området och kika lite. Kanske ta mig en tripp till IKEA igen. Det fanns lite andra roliga affärer där också. Vi får se. Ikväll ska jag testa crosstrainern på mitt nya gym. Dem såg lite speciella ut faktiskt haha. Men, dem är nog minst lika bra som de hemma i Uppis... 

Städar ur kylen och gör mängder av matlådor idag. Så skönt att bara värma mat när man kommer hem ifrån jobbet, plus att det är ju bra att ha med till jobbet också. Så det är ju underbart! 

Jag fick en fråga för ett tag sedan som löd 

"Har du mycket dö tid, eller gör du alltid något? :)" 

Jag gör väldigt ofta flera saker samtidigt. Nu tillexempel. Gör jag allt detta samtidigt.

 

- Jag lagar middag, grytan står på spisen. 

- Jag tvättar.

-Uppdaterar telefonen

- Lagar middag (inte grytan, det är matlådor!)

- Handlar mat på ICA.se 

-Gör matsedel för nästa vecka

Lyssnar på min favvispodd Säker stil podden! (HÄR kan ni lyssna på den!)

 

Det är ju så mycket bättre att ta vara på den dötid man har. För att sen kunna göra roliga saker. Eller hur! Nu kommer jag har gjort allting jag behöver göra idag på under tre timmar. Hade jag gjort sakerna separat hade det tagit säkert det dubbla. Eftersom det är söndag är det städdag, så lakanen åkte ur och nu ska det dammas, damsugas och skuras. Sen blir det kväll även för mig.

Det är SÅ enormt viktigt att sova ordentligt, samt äta ordentligt om du som mig vill gå ner i vikt. Genom att äta regelbundet kommer du också hålla ditt blodsocker på en jämn nivå, när det sjunker blir man ofta sötsugen... Så för att slippa det, ät ordentligt! 

 

PUSS -M 💋