maadelleines

Kategori: Hälsoresan

Man måste leva också...

Hej på er mina fina, hur mår ni? Jag mår bra, är lite trött efter väldigt många dagars jobb i sträck... Men men, så är det ibland! Har ett par dagar kvar, eventuellt hela nästa vecka innan jag får vara ledig. Börjar ta lite på krafterna nu sen så. Sen får vi ladda batterierna lite. Hade en sån kick ass dag igår, den var helt insane. Så himla kul att jobba när det går bra! 

Sitter i mitt rum och planerar veckan som kommer här på bloggen, inpackning i håret, ansiktsmasken är på, min favvis kimono ifrån jobbet ni hittar den HÄR

Det är viktigt att ta hand om sig själv, allra helst om du jobbar mycket. Tänd lite ljus, ta ett glas vin eller något annat trevligt (OBS! Endast alkohol om du är 18+!)

Även om det bara är en kväll man kan varva ner och bara mysa omkring hemma så är det så himla värt. Ville bara komma med en update om att jag lever, och jag bloggar fortfarande. Även om det varit  tyst ett par dagar nu! Imorgon är det jobb igen, och faktiskt hela veckan. Ska bege mig till Västerås en dag för jobb och även Stockholm ett par dagar. 

Nu är det dags att skölja håret, och göra en peeling i ansiktet. Sov gott med er finisar, glöm inte att ni allihopa är fantastiska på ert egna vis! 

 

PUSS -M💋

Sluta tycka synd om dig själv!

Hej på er finisar, hur mår ni? Jag mår bra, men är lite rasslig. Ska strax lägga mig för att sova. Blir en tidig morgon imorgon! Har kikat lite på youtube ett tag och kollat ett par klipp. Det slog mig nu att folk gnäller så förbannat mycket om hur synd det är om dem, att de är överviktiga, inte vältränade osv osv. Men asså vet ni. ALLA kan, bara man vill det. 

Man kan i alla fall försöka, man vet aldrig hur stark man är förens man har försökt. Det är så irriterande att se hur folk bara hela tiden tar den lättaste utvägen. Jag förstår inte hur man kan vara så lat, eller på ett sätt gör jag det. Jag har också varit så, men. Sen tog jag tag i saker och det fungerade. 

Tyck inte synd om er själva innan ni har försökt att göra det ni vill göra. Man är så mycket starkare än man tror, det som inte dödar härdar. Så enkelt är det. 

Man måste våga, annars kommer man aldrig att göra det man drömmer om. Man ska ha drömmar. Mål att sträva emot. När folk säger att dina drömmar är lite för stora. Lägg till lite extra. 

Min högsta dröm är fortfarande att bli mäklare helst i USA. Det kommer jag bli, på ett eller annat sätt. Sen om det blir i USA, Sverige eller någon annan stans så får det bli så! 

Jobba för det ni vill, om det så är ett jobb, en ny bil, bostad, en partner eller en smokin body. Jobbar man hårt, kommer det löna sig förr eller senare. 

Bilden är ifrån innan jag började träna någon gång i slutet utav mars tror jag för att vara riktigt exakt. 

Nu ska jag tvätta ansiktet och sova, vi hörs imorgon på tåget! 

 

Natti natti -M💋

Såhär går man ner i vikt!

Hej på er mina finisar, hur mår ni? Jag vaknade en aning sent i morse men lyckades komma i tid till jobbet ändå! Har precis ätit upp matlådan på jobbet och har en stund kvar utav min rast. Det är väldigt många som frågar mig hur min kost ser ut idag, vad jag äter, äter jag godis, chips osv osv. Och ja, jag äter absolut godis och chips. Men en bråkdel av det jag åt förut. Jag planerar mina måltider och ligger på ett relativt jämt kaloriintag. 

Idag ligger jag på ca 2000 kalorier per dag. Ibland mer om jag styrketränar exempel eller kör cardio. Ibland mindre om jag inte tränar alls. Idag tillexempel. Kommer jag att äta ungefär 2000 kalorier. Den här appen har verkligen underlättat mitt liv senaste tiden. Den heter Lifesum! Man lägger smidigt in sina uppgifter i appen. Om man vill gå ner i vikt, bygga muskler eller gå upp i vikt. Den räknar ut vad du bör äta för att gå ner i vikt. Enligt appen kan jag nu äta ca 2370 kalorier per dag och ändå gå ner i vikt. Men jag försöker ligga runt 2000 som tidigare nämnt. Ibland 1500 beror på dag, humör osv osv.

Dagens lunch blev matlåda, nu är det dags att vara duktig och strikt igen. Har fortfarnde lång väg kvar att gå!Det här kommer vara din räddning om du verkligen vill gå ner i vikt. Ha koll på hur mycket du tar in varje dag, man kan smidigt lägga in sin träning och hur mycket vatten man dricker också. Det är såhär man går ner i vikt på riktigt. Det finns inga mirakel, hårt jobb lönar sig. På alla plan. Det ska krävas blod svett och tårar för att lyckas. 

nu är jag inne på min 11:e vecka med träning och kost. Folk runt om kring mig börjar se skillnad på mig och jag själv känner en enorm skillnad. Superkul!

Nu är rasten slut och det är dags att galga en massa bh:ar igen. SÅ KUL! 😍

 

PUSS -M💋 

"Att vara tjock är inget dåligt" Jo, man kan dö av det.

Hej på er mina fina, hur mår ni? Jag mår bra, något trött efter gårdagen och dagen har varit lite seg idag. Men är lite fundersam över en sak, jag fick en kommentar på det HÄR inlägget. Om att det inte är något fel med att vara tjock. Och nej, absolut inte. På ett sätt. Det är däremot FARLIGT att vara tjock. Vi tar mig som exempel. Det mesta utav min övervikt har och ligger fortfarande på magen. Vilket betyder bukfetma. Bukfetma är den fetman som genererar flest följdsjukdomar. Som exempel hjärt och kärl sjukdomar, diabetes typ 2, eller så dör du helt enkelt en för tidig död för att det samlas fett omkring dina organ som gör det svårare för kroppen att arbeta. 

Det är alltså INTE FEL att vara TJOCK. MEN det är FARLIGT. 

Jag är hundra procent säker på att ingen vill leva ett liv där man riskerar att dö på grund utav att man är tjock och ohälsosam. Jag vet, jag har varit och är fortfarande där. Innan jag började träna, var det jobbigt att gå i trappor längre sträckor. Det var jobbigt att göra en massa saker. Jag vill inte dö, inte nu. Jag är 19 år och har hela livet framför mig. En massa saker jag vill göra och massor av platser jag vill se. Därför tog jag tag i det. Ändrade kosten och började med träningen igen. 

Jag mådde otroligt dåligt över min vikt och mitt utseende för bara ett par veckor sen. Så JO, det är FEL att kalla vissa för tjocka. Man vet aldrig vad som ligger bakom en människa. Det är samma sak som att säga att "gud vad smal du är" till en som har anorexia. Det är minst lika fel. USCH. 

En sak som jag gjorde förrut var att småäta massor. Nu mera äter jag fem gånger om dagen. Där ett mål oftast är en sån här shake. Just denna smak upptäckte jag idag faktiskt. Dem är supergoda! Det är lagom att ta en sån och en frukt som mellis. Genom att äta regelbundet kommer inte ditt blodsocker att att åka som en bergochdalbana. Du impuls köper inte en massa socker för att du är sugen och går därmed ner i vikt. Enkelt va! 

Nu ska jag lägga mat i matlådorna och sedan ta en dusch! 

 

PUSS -M💋

Hur orkar folk vara så vidriga?

 

Alltså, okej. Är det inte lite lamt utav killar att skriva sånt här...?! På riktigt? Okej, visst man får absolut skylla sig själv en aning om man använder liknande appar... Men helt ärligt, vad är det för fel på folk? Om man nu attraheras utav vackra kurviga kvinnor så är det självklart inget fel med det, men man kan ju vara lite smidigare med vilka ord man väljer? Eller? 

Absolut, jag är inte smal. Det strävar jag inte efter heller. Men, jag tycker INTE om att folk skriver sånt!

Det finns självklart tjejer som inte heller är smidiga med ord, men alltså när det gäller sånt här så är vi tjejer ofta ett steg före. Killar, face it. Ni tänker ofta en aning kortare och vill gärna leka macho så att säga. Men alltså, kan ni inte bara ge oss en kram först? 

Det är som i förskolan när ni drog oss i håret för att visa att ni gillade oss. Eller att ni börjar reta oss och se ner på oss för att ni tror att det är rätt väg att gå. DET ÄR FEL. SÅ FUNGERAR VI INTE. 

Jag är så fruktansvärt trött på att det hela tiden ska framstå som att ni inte har känslor eller inte blir ledsna. För, jag vet att ni kan bli det. Tro mig, vi alla vet om det. 

Det är inte skillnaden på kön eller på hur vi definierar oss, som avgör hur vi ska bete oss. Vi borde sprida med kärlek. Mer glädje och bara vara glada. 

Med detta ska jag tvätta ansiktet och sova, imorgon börjar nya utmaningar!!

 

PUSS -M💋