maadelleines

Kategori: Hälsoresan

Något tjejer ofta är bäst på!

Hej på er mina finisar, hur mår ni? 

Jag mår toppen, har ont i benen, huvudet och fötterna efter en vääldigt lång jobbdag. Är ledig både onsdag och torsdag så ska vila upp mig och ta hand om kroppen. 

När jag är ledig brukar jag göra en hel del saker som är trevligt. Haha såklart, vore ju tokigt att göra otrevliga saker när man är ledig. Men hur som helst. Jag brukar alltid göra ett ex antal olika ansiktsmasker för att återfukta och ge nytt liv till ansiktet. Det behövs ju verkligen nu när det går emot kallare tider. 

Jag älskar verkligen hösten på ett sätt. Det blir så vackra färger ute, det är mörkt, det kommer en massa fina kollektioner i höstens alla trendfärger. Mina absoluta favorit färger i höst är nog petrolium och bordeaux. Så himla tjusigt! 

Jag gillar ju vanligtvis inte färg. Klär mig helst i enkla plagg med fina accessoarer istället. Det är mer min melodi. En fin mejk, fin uppsättning och snygga skor! 

Nu är jag på jakt efter en ny GRYM ansiktsmask. Den ska göra ALLT bra. Har ni koll på någon som är sådär extra allt, extra vagant och extra bra? Kan inte ni kommentera de då? 

Jag måste fråga er en sak, är det så att tjejer är bättre på att ta hand om sig själva. Eller har jag bara fått för mig det? Generellt så tänker jag att tjejer mer utåt sätt visar att de tar hand om sig. Killar är kanske inte lika öppna med sånt. Men det måste ju finnas mängder av killar som gör ansiktsmasker, inpackningar, färgar håret osv osv osv. Eller hur? 

Det finns ju ett väldigt stort utbud utav herrprodukter och jag tvivlar på att det skulle finnas om det inte fanns en efterfrågan på det. Om det är någon kille som är intresserad utav hud och hårvård. Kan inte ni kommentera vad ni tycker är roligast? 

Om ni har missat det så har alla med mecenatkort 11% rabatt på eleven. Där brukar jag köpa de flesta utav mina skönhetsprodukter. HÄR kommer ni direkt dit!

PUSS -M 💋

Jag är bäst, så är det.

Hej på er mina finisar, hur mår ni? Jag mår fantastiskt bra. Har unnat mig den här skönheten idag, för att jag är bäst. Jag har tjatat om det hundra gånger säkert, men jag är så förbannat stolt över mig själv så ni förstår inte. 

När jag är ledig ska ja försöka göra en inspirerande look och visa er! 

Idag tänkte jag berätta lite mer om varför jag valde att gå ut så öppet med min viktnedgång. Eller ja, det är ju inte miljoner av er. Men hela värden kan ju läsa om de vill!

Den största anledningen till att jag valde att starta hälsoresan, är att jag dels verkligen behövde göra en förändring i mitt liv. Men också för att jag vill inspirera andra. Det har varit en dröm så länge att folk ska ta inspiration ifrån mig och även dem vilja göra en livsförändring. Att vara hälsosam är inte en resa. Det är en livsstil. 

Det tar ungefär 23 dagar att skapa en rutin, men bara en dag att förstöra den. 

Alltså, det är värt att pina sig igenom 23 dagar för att skapa en rutin. Så fort du har en rutin så kommer ingenting att kännas jobbigt. För att gå ner i vikt handlar faktiskt om det. Rutiner. Så fort vi är vana att göra något så kommer vi inte känna att det är jobbigt. 

Sen handlar det om en annan sak. Som verkligen underlättar i många situationer. Pannben. DU måste bestämma vart gränsen går. Min gräns går absolut inte bara för att det är lite jobbigt, eller för att mitt smink rinner av efter en dag på jobbet. 

Du bestämmer själv hur lång tid du vill att din förändring ska ta. Ju fortare du bestämmer dig för ditt mål, sätter upp delmål och börjar. Ju fortare kommer du känna att det är kul. Och kul blir det när resultaten börjar komma. Så enkelt är det. Ingenting är svårt, bara du vill det tillräckligt mycket. 

Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon står klockan på 05.00. Spännande att börja jobba så tidigt. Imorgon blir det 06-18 sen ledigt i två dagar. Vilket ska bli så fruktansvärt skönt. 

Förresten, på tal om skönt. Igår handlade jag mat online?! Asså så smart. Jag är fortfarande helt chockad asså. Hahah, så på onsdag är det dags att göra hur många matlådor som helst. För det är äntligen dags för gym!!! 

 

PUSS -M💋

En MÅNAD utan mat!

Hej på er mina finisar, hur mår ni?

Jag är taggad på en ny jobbvecka och nya resultat. Det är kul att se nya resultat och hur nya mål kan byggas. I morgon ska jag på riktigt fixa det här med gymkort. Det tog stopp förra gången för det behövdes fyllas i en massa papper osv. Så imorgon är det äntligen dags! Jobbar 11-20:15 sen så! 

Har föresten en superkul butik nästan vägg i vägg med mitt jobb. Den heter Dimonda. Ni Uppsala bor som är inne fortfarande det är ungefär som House Hold, det finns lite gott och blandat. 

Dem har i alla fall erbjudande på rosor varje söndag. Då är det två buketter med rosor för 70:-?! Förstår ni?! 20 rosor för 70:-?! Det är så bra pris! Så det är en ny söndagstradition, färska snittblommor är så himla fint. Jag tycker verkligen att det livar upp ett rum så mycket! 

Men, till rubriken nu! 

Oktober kommer bli början på ett nytt mål i hälsoresan. Nu har jag tappat en hel del vikt, många centimeter och lärt mig en hel del. Nu ska jag utmana mig ännu mer, jag tycker det är så kul att tävla emot mig själv. Det är skönt att se hur hårt motståndet är trots att jag själv är det ända motståndet som jag jobbar emot. 

 

I Oktober har jag tre mål. Som jag ska hålla. 

1) Jag ska äta efter kostschema hela månaden. Det innebär planering och regelbundna mattider. 

2) Jag ska följa ett träningsschema hela månaden. Det innebär också planering, samt mer sömn. 

3) Jag ska inte äta något socker. Alltså, inget godis, inga chips, ingen utemat ingenting. Bara matlådor! 

 

Det ska bli så kul att göra det här igen. Jag kommer självklart att dela med mig om hur det går genom hela månaden. Målet är att tappa ytterligare 5 kilo. Nu har viktminskningen börjat gå långsammare. Medans min kropp istället formas om. Vilket är superkul, men självklart är det mer motiverande att se siffrorna minska på vågen... Men det kommer! 

Det är 202 dagar kvar utav hälsoresan första året. Om ni inte har läst starten på hälsoresan kan ni göra det HÄR .

 

PUSS -M💋

"Du har bara haft tur"

(TB till när mitt hår var flawless tack vare Jenni!!) 

 

Hej på er mina finisar, hur mår ni? 

Jag svävar fortfarande som på moln, en vecka i drömmarnas stad har redan passerat. Det känns inte som att jag bor här än. Utan mer som att jag är bortrest ett tag och ska hem till Uppsala snart igen. Men, det är verkligen helt underbart här. Jag sover gott om nätterna, är betydligt mer noggrann med ALLT. Jag går tillexempel aldrig hemifrån om det inte är tipp topp hemma. Jag bäddar sängen varje dag, byter lakan två gånger i veckan, tar ut sopporna varje dag, diskar så fort jag använt något och håller ordning. Det är så fantastiskt att komma hem och bara kunna diska matlådan, byta om till mjukisar och göra vad jag vill. Sån frihet! 

Nu kommer jag även koppla in väldigt mycket träning igen, jag har landat och känner att jag längtar tillbaka till gymmet igen. Tog ju en liten paus när jag flyttade och nu är det dags att bryta pausen. 

Det är säkert svårt för vissa av er att förstå vad som är så speciellt med den här staden. Och, helt ärligt. Jag vet faktiskt inte. Det bara är något speciellt. Har alltid älskat den här staden, vet inte varför. Har inte varit här jättemånga gånger tidigare. Men bara, det är så många drömmar som har gått i uppfyllelse nu på bara ett par veckor. 

I vanlig ordning så kan ju folk tydligen inte glädjas åt andra utan det är ju bara tur. Så fort det går bra, "du gled in på en räkmacka", "du har bara haft tur" osv osv. Det gör så ont att få höra det. Jag är så stolt över mig själv. Jag har uppnått så mycket saker det här året, lärt mig så mycket om mig själv och verkligen kommit tillbaka till den personen jag vill vara. 

Varenda dag saknar jag min familj och mina vänner så det gör ont. Men, jag vet att dem alla är stolta över mig och att dem allihopa kommer finnas där när jag hälsar på igen. 

Nu har en vecka, i mitt nya drömliv gått. Nästa vecka kommer bli om möjligt bättre! 

Hälsoresan, nya mått!

Hej på er mina finisar, 

hur mår ni? Jag är minst sagt trött efter en intensiv jobbvecka hittills.Har varit en tuff start men det är så himla kul! Igår kom jag hem runt 23 ifrån jobbet. Vi städade lagret efter jobbet och det var verkligen välbehövligt... Skulle egentligen varit ledig idag. Men en av tjejerna har blivit förkyld så jag hoppar in ett par timmar. 

Tänkte uppdatera er lite mer på hälsoresan. Det var ett tag sen. Många har nog fått uppfattningen om att bara för att jag inte skriver om det hela tiden längre så har jag slutat. Men så är det verkligen inte! 

Nu jobbar jag ju heltid... Så det finns inte lika mycket tid för att uppdatera längre. Men jag lovar att bli bättre på det! 

Det som hänt sen sist är i alla fall att jag tappat mer i midjan. Nu ligger måttet på minus 31 cm. Armarna har minskat med 4 cm och benen har minskat med 8 cm!
Idag efter jobbet ska jag fortsätta jakten på bra gym. Vill byta upp mig lite, men det kanske blir friskis igen! Vi får se. 

En annan viktig sak som jag tror att många glömmer är att man måste hitta sitt "VARFÖR". Alltså varför man gör det. Jag har hur många som helst, men en av dem ser ni på bilden ovanför! 

Det är viktigt att vara motiverad i det man gör. Annars kommer man ingen stans, tråkigt men sant. Det gäller att hitta något som verkligen säter eld i baken på en. Mitt långsiktiga mål är ju att väga enligt mitt BMI. Så som det ska vara. Helst tills den dagen jag fyller 20. Så jag har ju ett par månader på mig i alla fall. Det kommer att gå. För jag har bestämt mig! 

Nu måste jag få i mig lite frukost, sen cykla till jobbet! 

 

PUSS -M💋