maadelleines

Så bygger du upp din självkänsla!

Hej på er finisar. Hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt, var ju egentligen ledig idag men hoppade in ett par timmar för att fixa lite saker.
Är egentligen ledig imorgon också men ska in ett par timmar då också för att styra upp med lite leverans!
Jag fick en kommentar för flera månader sen som löd såhär.  

" Hur byggde du upp din självkänsla?" 

Jag tänkte att jag ska ge mina bästa tips och berätta lite om vad som hjälpt mig att ändra min syn på mig själv. Det är lätt att man börjar jämföra sig med kända profiler och kändisar. Där idealen inte är rimliga. Det är så tråkigt att vi ofta tror mer på vad andra tycker än vad vi själva tycker. 

Förstår ni? 

Jag hade under väldigt många år, katastrofal självkänsla. Jag tyckte ofta att jag skulle gå ner i vikt för att bli fin. Jag ville bara vara som alla andra. Se ut som tjejerna på instagram, med smala siluetter, alltid fixade osv. Nu såhär i efterhand. Så vet jag, att det inte sitter i hur jag ser ut. Såklart, känner jag mig finare och mår bättre när jag sminkar mig, fixar håret och har vackra accessoarer. MEN, det är inte där din självkänsla ska sitta. 

Din självkänsla ska sitta i hur du ser på dig själv. Det är jobbigt att vara tonåring. Jag vet det, men. Din självkänsla ska sitta kroppen. Man ska alltid tro på sig själv. ALLTID. Det är aldrig försent att lära sig älska sig själv. Jag tror absolut på att. Om man inte älskar sig själv, kommer man inte vara stark nog att älska någon annan. Det kanske låter väldigt konstigt. Men jag tror det, för helt ärligt. Låter det inte väldigt rimligt, att man stänger ute andra för att man själv är osäker? Jag tycker det i alla fall. 

 

Här är mina bästa tips för att bygga upp sin självkänsla! 

 

Tips 1) Skriv ner positiva saker om dig själv varje dag, det kommer göra att du ser dina bästa sidor!


Tips 2) Ta hand om dig själv, så kommer du att må bättre och känna dig stark i dig själv.

 

Tips 3) Träna, det ger endorfinpåslag, vilket gör att du blir glad. Är du glad kommer det bli kännas bättre. 

 

Det här funkar kanske inte för alla, men. Det är så värt att försöka. Idag älskar jag mig själv på ett helt annat plan än vad jag gjorde för ett par år sen. Det är så mycket lättare att träffa människor nu, förr tyckte jag det var jobbigt att träffa nya människor. Men nu tycker jag inte det är jobbigt alls. Jag är så säker på mig själv och mår så bra nu. 

Försök, det gjorde jag. Alla kan om dem bara vill tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M💋

 

Ibland, får man bita i det sura äpplet...

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag är helt slut efter att ha kört öppning - stängning idag. Imorgon är jag ledig och ska sova ut. Det ska bli SÅ skönt. Har en del saker jag måste göra imorgon, som jag verkligen inte orkar ta tag i egentligen. Men, ibland får man som rubriken lyder bita i det sura äpplet och bara ta tag i det hela! 

Fick så underbara nyheter idag, dubbla underbara nyheter faktiskt! En av dem var dock det bästa som hänt mig på flera veckor. Är så oerhört lycklig över att de kommer hända. Det handlar givetvis om min familj. 

Den andra goda nyheten är en jobb relaterad sak som innefattar en kurs. Det blir spännande! 

Här ovan ser ni föresten en bild på mitt fönster sen jag fick upp gardinerna. Det är väldigt skum kvalité på bilden, men. Ni ser i alla fall hur det ser ut i det stora hela. Det är så fint, inom tid ska jag pyssla lite mer här hemma. Men, det får bli när allt annat är fixat! 

Nu ska jag ta en lång varm dusch och lägga en ansiktsmask och sen sova. UTAN klocka! Så härligt! 

 

Natti natti med er finisar! 

 

PUSS -M💋

 

HÄLSORESAN: Jag ville bara vara fin nog...

(Gammal bild ifrån friskis i Uppis!)

 

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt. Igår körde jag mitt första ordentliga cardio pass på VÄLDIGT länge. Jag kör alltid olika saker för att inte tröttna. Så igår blev det 15 minuter på en ny maskin som är någon konstig hemsk blandning av en trappmaskin och en crosstrainer. FY så jobbigt det var... Därefter blev det 45 minuters gång i uppförsbacke

MEN det var väldigt roligt också. Det sitter fortfarande i, en del av konditionen i alla fall haha. 

Idag är det dags för ännu ett inlägg i hälsoresan. Idag handlar det om tankar, att tänkta positivt och inte ge upp. 

Ett par av er vet säkert redan en hel del om mitt tidigare liv. Men, för er som inte vet det så kommer jag sammanfatta det lite. 

Jag har försökt att gå ner i vikt ett säkert 20-tal gånger. De senaste 5 åren. Men, aldrig lyckats. På grund utav att jag har kört stenhårt på gymmet direkt och inte lagt om kosten. MEN, nu har jag gjort det och ser  resultat... Så det känns jättebra. 

Men, det har inte alltid varit roligt kan jag säga. Jag började träna första gången. På grund utav att jag bara ville vara fin nog. Givetvis då för en kille. 

Jag trodde då, att det ända som skulle få en kille att gilla mig var om jag var slank, och såg annorlunda ut. Jag vill bara poängtera att det INTE sitter i utseendet om en person blir förälskad i dig eller inte. Det handlar inte om hur många gånger i veckan du går till gymmet, hur många gånger du hoppar över en måltid i tro om att du ska gå ner i vikt. 

Det som gör skillnad är att vilja, vill man så kan man. Så enkelt är det. Vill du lära dig mer om träning, så är du intresserad av det. Vilket gör att du kommer vilja lära dig. Vill du gå ner i vikt så kommer du att göra det för att du bestämt dig. Så enkelt är det. MEN något ni måste tänka på är att ni gör de för er själva, för att ni vill må bra. Inte för att någon annan vill det. Kan ni lova mig det? 

 

PUSS-M💋

Ta vara på tiden medan du kan...!

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår bra, morgonen var jobbig. Det kom in en tjej på jobbet som shoppade med sin mormor... Jag saknar såklart alla i min familj men mormor. Gud vad ja saknar henne. Jag HOPPAS att jag blir lika klok som henne när jag är lika gammal... 

Jobbar måndag - tisdag. Sen är det "helg" för mig! Ska faktiskt inte göra något speciellt, utan bara gå omkring i området och kika lite. Kanske ta mig en tripp till IKEA igen. Det fanns lite andra roliga affärer där också. Vi får se. Ikväll ska jag testa crosstrainern på mitt nya gym. Dem såg lite speciella ut faktiskt haha. Men, dem är nog minst lika bra som de hemma i Uppis... 

Städar ur kylen och gör mängder av matlådor idag. Så skönt att bara värma mat när man kommer hem ifrån jobbet, plus att det är ju bra att ha med till jobbet också. Så det är ju underbart! 

Jag fick en fråga för ett tag sedan som löd 

"Har du mycket dö tid, eller gör du alltid något? :)" 

Jag gör väldigt ofta flera saker samtidigt. Nu tillexempel. Gör jag allt detta samtidigt.

 

- Jag lagar middag, grytan står på spisen. 

- Jag tvättar.

-Uppdaterar telefonen

- Lagar middag (inte grytan, det är matlådor!)

- Handlar mat på ICA.se 

-Gör matsedel för nästa vecka

Lyssnar på min favvispodd Säker stil podden! (HÄR kan ni lyssna på den!)

 

Det är ju så mycket bättre att ta vara på den dötid man har. För att sen kunna göra roliga saker. Eller hur! Nu kommer jag har gjort allting jag behöver göra idag på under tre timmar. Hade jag gjort sakerna separat hade det tagit säkert det dubbla. Eftersom det är söndag är det städdag, så lakanen åkte ur och nu ska det dammas, damsugas och skuras. Sen blir det kväll även för mig.

Det är SÅ enormt viktigt att sova ordentligt, samt äta ordentligt om du som mig vill gå ner i vikt. Genom att äta regelbundet kommer du också hålla ditt blodsocker på en jämn nivå, när det sjunker blir man ofta sötsugen... Så för att slippa det, ät ordentligt! 

 

PUSS -M 💋

Ta vara på de bästa stunderna i livet!

Hej på er finisar, 

hur mår ni? Jag mår superbra, lite ont i fötterna men annars är det toppen. Jobbhelg står ju för dörren, och det är ju fler än jag som jobbar helg. Ibland kan man ju få slut på ideér på hur man kan mejka sig. Jag tycker det är roligt att leka med färger, glitter och eyeliner. Här är en väldigt simpel look som är till mesta dels gjord med min nya palett ifrån Anastasia. Den är verkligen SÅ BRA. Skuggorna är otroligt pigmenterade och ger inte speciellt med fallouts, vilket är så skönt! 

Skuggorna jag har använt är Tempera, över hela locket för att jämna ut färgen. Warm taupe för att markera globlinjen och ge den djup. Cyrups umber för att ge ännu mer definition till till den. På mitten av ögonlocket lag jag realgar och över den en min highlighter ifrån the balm i färgen Maryloumanizer. Under ögat har jag lagt samma skuggor som på ögonlocket. 

Mina naturliga fransar gör sig inte riktigt rättvisa på bild, vilket är synd. Dem är mycket längre och fylligare på riktigt, tack vare min FANTASTISKA mascara ifrån Lancome, den hittar ni HÄR (adlink). 

Självklart går det att markera ögonen ännu mer med en eyeliner, både med och utan vinge. En färgad kajal på vattenlinjen och självklart med glitter! 

Men, för mitt jobb. Så tyckte jag att det räckte utmärkt! 

Nu är det dags att sussa! 

 

PUSS -M💋