maadelleines

Kategori: Tips & Bilder

Så bygger du upp din självkänsla!

Hej på er finisar. Hur mår ni? 

Jag mår fantastiskt, var ju egentligen ledig idag men hoppade in ett par timmar för att fixa lite saker.
Är egentligen ledig imorgon också men ska in ett par timmar då också för att styra upp med lite leverans!
Jag fick en kommentar för flera månader sen som löd såhär.  

" Hur byggde du upp din självkänsla?" 

Jag tänkte att jag ska ge mina bästa tips och berätta lite om vad som hjälpt mig att ändra min syn på mig själv. Det är lätt att man börjar jämföra sig med kända profiler och kändisar. Där idealen inte är rimliga. Det är så tråkigt att vi ofta tror mer på vad andra tycker än vad vi själva tycker. 

Förstår ni? 

Jag hade under väldigt många år, katastrofal självkänsla. Jag tyckte ofta att jag skulle gå ner i vikt för att bli fin. Jag ville bara vara som alla andra. Se ut som tjejerna på instagram, med smala siluetter, alltid fixade osv. Nu såhär i efterhand. Så vet jag, att det inte sitter i hur jag ser ut. Såklart, känner jag mig finare och mår bättre när jag sminkar mig, fixar håret och har vackra accessoarer. MEN, det är inte där din självkänsla ska sitta. 

Din självkänsla ska sitta i hur du ser på dig själv. Det är jobbigt att vara tonåring. Jag vet det, men. Din självkänsla ska sitta kroppen. Man ska alltid tro på sig själv. ALLTID. Det är aldrig försent att lära sig älska sig själv. Jag tror absolut på att. Om man inte älskar sig själv, kommer man inte vara stark nog att älska någon annan. Det kanske låter väldigt konstigt. Men jag tror det, för helt ärligt. Låter det inte väldigt rimligt, att man stänger ute andra för att man själv är osäker? Jag tycker det i alla fall. 

 

Här är mina bästa tips för att bygga upp sin självkänsla! 

 

Tips 1) Skriv ner positiva saker om dig själv varje dag, det kommer göra att du ser dina bästa sidor!


Tips 2) Ta hand om dig själv, så kommer du att må bättre och känna dig stark i dig själv.

 

Tips 3) Träna, det ger endorfinpåslag, vilket gör att du blir glad. Är du glad kommer det bli kännas bättre. 

 

Det här funkar kanske inte för alla, men. Det är så värt att försöka. Idag älskar jag mig själv på ett helt annat plan än vad jag gjorde för ett par år sen. Det är så mycket lättare att träffa människor nu, förr tyckte jag det var jobbigt att träffa nya människor. Men nu tycker jag inte det är jobbigt alls. Jag är så säker på mig själv och mår så bra nu. 

Försök, det gjorde jag. Alla kan om dem bara vill tillräckligt mycket. 

 

PUSS -M💋

 

Ta vara på tiden medan du kan...!

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag mår bra, morgonen var jobbig. Det kom in en tjej på jobbet som shoppade med sin mormor... Jag saknar såklart alla i min familj men mormor. Gud vad ja saknar henne. Jag HOPPAS att jag blir lika klok som henne när jag är lika gammal... 

Jobbar måndag - tisdag. Sen är det "helg" för mig! Ska faktiskt inte göra något speciellt, utan bara gå omkring i området och kika lite. Kanske ta mig en tripp till IKEA igen. Det fanns lite andra roliga affärer där också. Vi får se. Ikväll ska jag testa crosstrainern på mitt nya gym. Dem såg lite speciella ut faktiskt haha. Men, dem är nog minst lika bra som de hemma i Uppis... 

Städar ur kylen och gör mängder av matlådor idag. Så skönt att bara värma mat när man kommer hem ifrån jobbet, plus att det är ju bra att ha med till jobbet också. Så det är ju underbart! 

Jag fick en fråga för ett tag sedan som löd 

"Har du mycket dö tid, eller gör du alltid något? :)" 

Jag gör väldigt ofta flera saker samtidigt. Nu tillexempel. Gör jag allt detta samtidigt.

 

- Jag lagar middag, grytan står på spisen. 

- Jag tvättar.

-Uppdaterar telefonen

- Lagar middag (inte grytan, det är matlådor!)

- Handlar mat på ICA.se 

-Gör matsedel för nästa vecka

Lyssnar på min favvispodd Säker stil podden! (HÄR kan ni lyssna på den!)

 

Det är ju så mycket bättre att ta vara på den dötid man har. För att sen kunna göra roliga saker. Eller hur! Nu kommer jag har gjort allting jag behöver göra idag på under tre timmar. Hade jag gjort sakerna separat hade det tagit säkert det dubbla. Eftersom det är söndag är det städdag, så lakanen åkte ur och nu ska det dammas, damsugas och skuras. Sen blir det kväll även för mig.

Det är SÅ enormt viktigt att sova ordentligt, samt äta ordentligt om du som mig vill gå ner i vikt. Genom att äta regelbundet kommer du också hålla ditt blodsocker på en jämn nivå, när det sjunker blir man ofta sötsugen... Så för att slippa det, ät ordentligt! 

 

PUSS -M 💋

Ta vara på de bästa stunderna i livet!

Hej på er finisar, 

hur mår ni? Jag mår superbra, lite ont i fötterna men annars är det toppen. Jobbhelg står ju för dörren, och det är ju fler än jag som jobbar helg. Ibland kan man ju få slut på ideér på hur man kan mejka sig. Jag tycker det är roligt att leka med färger, glitter och eyeliner. Här är en väldigt simpel look som är till mesta dels gjord med min nya palett ifrån Anastasia. Den är verkligen SÅ BRA. Skuggorna är otroligt pigmenterade och ger inte speciellt med fallouts, vilket är så skönt! 

Skuggorna jag har använt är Tempera, över hela locket för att jämna ut färgen. Warm taupe för att markera globlinjen och ge den djup. Cyrups umber för att ge ännu mer definition till till den. På mitten av ögonlocket lag jag realgar och över den en min highlighter ifrån the balm i färgen Maryloumanizer. Under ögat har jag lagt samma skuggor som på ögonlocket. 

Mina naturliga fransar gör sig inte riktigt rättvisa på bild, vilket är synd. Dem är mycket längre och fylligare på riktigt, tack vare min FANTASTISKA mascara ifrån Lancome, den hittar ni HÄR (adlink). 

Självklart går det att markera ögonen ännu mer med en eyeliner, både med och utan vinge. En färgad kajal på vattenlinjen och självklart med glitter! 

Men, för mitt jobb. Så tyckte jag att det räckte utmärkt! 

Nu är det dags att sussa! 

 

PUSS -M💋

ÄNTLGIEN hittat en MR.right!!

(Bild ifrån idag innan jobbet) 

 

Hej på er finisar, hur mår ni? 

Jag är så glad, har så mycket energi och är bara allmänt uppspelt idag. Det var längesen jag var såhär glad faktiskt! För er som läst rubriken noga så tror ni säkert nu att jag hittar min MR.Right. Tyvärr är det inte så, inte än. MEN! Jag har ÄNTLIGEN fått tag på en puderborste som jag varit på jakt efter i flera månader. Det var den sista, och jag är SÅ GLAD för den! Den heter Nämligen "MR.right" imorgon kommer jag berätta mer om den, när jag testat den lite haha! 

Jag har ju alltid älskat smink, en stor anledning till det är nog att min mamma jobbar med det och är utbildad makeup artist. Men, det är först nu på senare tid bara ett par år som jag börjat intressera mig för det lite extra. Framförallt lite mer kvalitativa produkter ifrån lite roligare märken än max factor. Även om dem också gör fantastiskt bra produkter! 

Imorgon kommer en liten inspirationsbild på hur du enkelt kan göra en höst look med den HÄR paletten! 

Något som dock gör mig sjukt upprörd är att någon har tagit min tvättid. Vilket inte gör mig speciellt glad. Borde inte folk respektera att man har två tvättdagar i veckan pga att man jobbar heltid? Haha, nej skämt och sido. Jag får tvätta senare bara helt enkelt! Inget mer med det! 

Imorgon är det jobb på schemat och det är det varje dag fram till tisdag nästa vecka. Känns skönt, det kommer så mycket fint nu till hösten. Farligt att jobba när det är leverans haha. Men men, så är det. 

 

PUSS -M 💋

Alla dessa jä*** bortförklaringar

(Det är  såhär glamourös man är när det gäller) 

 

Hej på er mina finisar,

hur mår ni? Vad har ni gjort idag? 

Jag mår inte alls bra egentligen, har legat i sängen ungefär hela dagen. Slängt in två tvättmaskiner och  fått bort all tvätt. Så det är skönt i alla fall. Vaknade till ett regnväder utav dess like. Herregud alltså. Det bara öste ner och var stora pölar överallt... 

Kvällen precis som dagen spenderas i sängen med att sova ett par timmar om vart annat för att försöka laga kroppen. 

Ikväll har jag tänkt att diskutera något som jag är så galet bra på. Något som absolut inte är speciellt bra heller... 

Nämligen bortförklaringar. Jag var expert på att hitta på en massa ursäkter till ALLT. HELA tiden. Vare sig det var läxor, sysslor eller träning. 

Är det inte lite typiskt kvinnligt att komma med så många ursäkter som möjligt för att inte göra något som är lite jobbigt. Ja, klart som tusan det är jobbigt att göra en livsförändring, bryta ett mönster och börja om på nytt. Hade det varit enkelt hade ju ingen varit överviktig, ingen kan ju vilja må dåligt över sin vikt och riskera att dö i förtid... 

Så, för att göra det lite lite enklare för er där ute. Om det är någon som vill göra samma förändring och ändra sitt liv. 

Det låter säkert klyschigt, men. För att komma dit du vill så krävs det blod, svett och tårar. Det finns inga genvägar. Du måste ändra vanor, du måste ändra inställning och framförallt så måste du ändra attityd. Med en bra attityd kommer du långt. Så är det.

Det allra första du måste göra för att klara en sån förändring. Är att sätta upp mål. TYDLIGA mål och DELMÅL. Så enkelt är det. Ge det 23 dagar, har du inte ändrat inställning efter det. Måste du hitta en större motivation! 

 

 

PUSS -M 💋