maadelleines

Kategori: Tips & Bilder

IIbland vill ja bara försvinna

Hej på er mina fina, 

idag är jag så trött så jag ser i kors. Kom hem för en stund sen och kastade in två tvättmaskiner på en gång. Snart ska jag byta och köra i en maskin med lakan. Hur ljuvlig låter det inte att krypa ner i en varm ren bäddad säng, nyduschad med en bra film! 

Idag slutade jobbpasset på 14,5 timme. Imorgon blir det en betydligt kortare dag. Vilket är SÅ skönt! Ikväll blir en tidig kväll och det blir ett kort inlägg idag. 

Glöm inte att ta hand om er själva. Ta en lång dusch efter ett jobbet, köp något lyxigt ljus, några lyxa dusch produkter eller bara en god choklad om det är något du tycker är gott. 

Det är viktigt att koppla av ordentligt när man väl är ledig. 

 

Godnatt med er finisar! 

 

PUSS -M💋

Något tjejer ofta är bäst på!

Hej på er mina finisar, hur mår ni? 

Jag mår toppen, har ont i benen, huvudet och fötterna efter en vääldigt lång jobbdag. Är ledig både onsdag och torsdag så ska vila upp mig och ta hand om kroppen. 

När jag är ledig brukar jag göra en hel del saker som är trevligt. Haha såklart, vore ju tokigt att göra otrevliga saker när man är ledig. Men hur som helst. Jag brukar alltid göra ett ex antal olika ansiktsmasker för att återfukta och ge nytt liv till ansiktet. Det behövs ju verkligen nu när det går emot kallare tider. 

Jag älskar verkligen hösten på ett sätt. Det blir så vackra färger ute, det är mörkt, det kommer en massa fina kollektioner i höstens alla trendfärger. Mina absoluta favorit färger i höst är nog petrolium och bordeaux. Så himla tjusigt! 

Jag gillar ju vanligtvis inte färg. Klär mig helst i enkla plagg med fina accessoarer istället. Det är mer min melodi. En fin mejk, fin uppsättning och snygga skor! 

Nu är jag på jakt efter en ny GRYM ansiktsmask. Den ska göra ALLT bra. Har ni koll på någon som är sådär extra allt, extra vagant och extra bra? Kan inte ni kommentera de då? 

Jag måste fråga er en sak, är det så att tjejer är bättre på att ta hand om sig själva. Eller har jag bara fått för mig det? Generellt så tänker jag att tjejer mer utåt sätt visar att de tar hand om sig. Killar är kanske inte lika öppna med sånt. Men det måste ju finnas mängder av killar som gör ansiktsmasker, inpackningar, färgar håret osv osv osv. Eller hur? 

Det finns ju ett väldigt stort utbud utav herrprodukter och jag tvivlar på att det skulle finnas om det inte fanns en efterfrågan på det. Om det är någon kille som är intresserad utav hud och hårvård. Kan inte ni kommentera vad ni tycker är roligast? 

Om ni har missat det så har alla med mecenatkort 11% rabatt på eleven. Där brukar jag köpa de flesta utav mina skönhetsprodukter. HÄR kommer ni direkt dit!

PUSS -M 💋

Jag är bäst, så är det.

Hej på er mina finisar, hur mår ni? Jag mår fantastiskt bra. Har unnat mig den här skönheten idag, för att jag är bäst. Jag har tjatat om det hundra gånger säkert, men jag är så förbannat stolt över mig själv så ni förstår inte. 

När jag är ledig ska ja försöka göra en inspirerande look och visa er! 

Idag tänkte jag berätta lite mer om varför jag valde att gå ut så öppet med min viktnedgång. Eller ja, det är ju inte miljoner av er. Men hela värden kan ju läsa om de vill!

Den största anledningen till att jag valde att starta hälsoresan, är att jag dels verkligen behövde göra en förändring i mitt liv. Men också för att jag vill inspirera andra. Det har varit en dröm så länge att folk ska ta inspiration ifrån mig och även dem vilja göra en livsförändring. Att vara hälsosam är inte en resa. Det är en livsstil. 

Det tar ungefär 23 dagar att skapa en rutin, men bara en dag att förstöra den. 

Alltså, det är värt att pina sig igenom 23 dagar för att skapa en rutin. Så fort du har en rutin så kommer ingenting att kännas jobbigt. För att gå ner i vikt handlar faktiskt om det. Rutiner. Så fort vi är vana att göra något så kommer vi inte känna att det är jobbigt. 

Sen handlar det om en annan sak. Som verkligen underlättar i många situationer. Pannben. DU måste bestämma vart gränsen går. Min gräns går absolut inte bara för att det är lite jobbigt, eller för att mitt smink rinner av efter en dag på jobbet. 

Du bestämmer själv hur lång tid du vill att din förändring ska ta. Ju fortare du bestämmer dig för ditt mål, sätter upp delmål och börjar. Ju fortare kommer du känna att det är kul. Och kul blir det när resultaten börjar komma. Så enkelt är det. Ingenting är svårt, bara du vill det tillräckligt mycket. 

Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon står klockan på 05.00. Spännande att börja jobba så tidigt. Imorgon blir det 06-18 sen ledigt i två dagar. Vilket ska bli så fruktansvärt skönt. 

Förresten, på tal om skönt. Igår handlade jag mat online?! Asså så smart. Jag är fortfarande helt chockad asså. Hahah, så på onsdag är det dags att göra hur många matlådor som helst. För det är äntligen dags för gym!!! 

 

PUSS -M💋

Så räcker pengarna längre!

Hej på er mina finisar. 

Hur mår ni? Jag verkar bara bli mer snuvig för varje dag som går. Vilket verkligen suger. Idag tänkte jag dela med mig av lite tips på hur ni kan få era pengar att räcka längre. Jag har ju precis flyttat hemifrån, vilket jag tjatar mycket om. Jag vet, men. Jag vill ju dela med mig utav de knep som jag använder för att få pengarna att räcka längre. 

Mitt första tips är att göra en budget baserat på procent. Då är det enkelt att varje månad se hur mycket pengar som ska gå till vad. Såhär har jag valt att lägga upp min budget nu. 

OBS! Det här är ett exempel på hur det kan se ut. Men är inte det generella beloppet jag tjänar varje månad!!!

Vi låssas att jag tjänar 21.000 kronor en månad. Då skulle dem disponeras såhär. 

 

Innan jag gör någonting med mina pengar så betalar jag mina fasta utgifter. Dessa ligger på ungefär 7000:- i månaden. Där hyra, el och internet ingår. Skulle jag då tjänat 21.000 kronor hade jag haft 14.000 kronor att röra mig med resten utav månaden. 

Utav dessa 14.000

sparas 50%. Alltså 7.000 kronor. 

20% utav de 14.000 som är kvar går till mat 2.800

 

Det är nu 30% av lönen kvar.

10% till fritidsaktiviteter alltså 1.400

10% till shopping alltså 1.400

10% till extra sparande alltså 1400

 

-I övrigt så försöker jag att inte köpa någonting till fullpris. Det låter snålt, men det är så värt. Bli medlem på shoppingsidor som eleven eller liknande. Är du student. Använd både mecenat och studentkortet. Håll koll på memberdays, rabattkoder och rabattcheckar. 

 

-Håll utkik på influencers sociala medier.

 

-Skaffa refunder, det är så smart! Du får tillbaka en liten del av det du shoppar för! 

 

- Gör en matsedel och handla efter den. Planering är verkligen A och O! 

 

- Mitt sista och bästa tips. Handlar du också sjukt onödiga saker i affären när det är mat du ska ha? HANDLA MAT ONLINE. I mitt område kostar utkörning 80:-. Vilket är väldigt mycket mindre än vad allt som jag inte behöver skulle ha kostat. 

 

Nu är det dags att krypa ner i sängen framför en film, vi hörs imorgon! 

 

Natti natti - M💋

 

Flytta, det är värt det!

Hej på er mina finisar,

hur mår ni? Jag mår fantastiskt. Var uppe länge igår och fixade en massa saker inför helgen. Jag jobbar hela helgen och är inte ledig nästa gång förens nästa onsdag. Det gör inte så mycket faktiskt, jag trivs så bra på jobbet. Vi har fixat i ordning en massa saker så det är hur fint som helst nu! 

Jag vet att många av er är så fruktansvärt less på att höra mitt tjat om hur lycklig jag är, hur glad jag är över att ha flyttat osv osv osv. Men jag vill verkligen verkligen uppmuntra er till att våga. 

Jag har inte riktigt förstått att jag bor här nu. Men, det gör jag ju faktiskt. 

Om ni funderar på att flytta till en annan stad eller ett annat land. GÖR DET. Det är verkligen så värt det. Både i erfarenhet, nya kontakter, nya utmaningar. Allting är bara bättre helt enkelt. Jag saknar såklart min familj varje dag så det gör ont. Mina vänner också. Men, jag vet att dem är glada för min skulle och vill att jag ska utvecklas. 

Tänk såhär, eller. Okej, jag tänkte såhär. Uppsala kommer alltid ligga kvar där det ligger. Min familj kommer alltid komma ifrån Uppsala, jag kommer alltid att vara född i Uppsala. Det är ingenting som kommer att ändras. Bara för att jag har valt att flytta tvärs igenom landet, så kommer det inte betyda att jag inte kan åka hem igen. För som jag har sagt tidigare så kommer Uppsala ALLTID att vara hemma för mig. Hur länge jag än bor någon annan stans eller vad som nu händer som kommer det ju alltid finnas kvar där. 

Mitt absolut bästa tips till er som funderar på att byta stad. TESTA. Hur fel kan det bli? Blir det fel, så ja. Då går det med 99% chans att ordna. Värre än så är det inte. 

Man är inte dålig för att man misslyckas. Utan du blir snarare starkare som person om du misslyckas. DU får fler erfarenheter och kan lägga ytterligare saker på din meritlista. 

 

VÅGA, det gjorde jag! 

 

PUSS -M 💋