maadelleines

Kategori: Tips & Bilder

Skamsen över min kropp & 1oo KG

 

Hej vänner! 

IGHHHHH , idag satt den! ÄNTLIGEN satt den. HUNDRA kilo i höftlyft hela tjugo gånger!! Är så galet stolt så ni förstår inte. Det är dock inte "bara" vikterna på stången som räknades i dagens pass. 

Klev över många trösklar idag faktiskt, väldigt skönt. Även om det var lite jobbigt psykiskt så gjorde jag det. Och fy fan vad jag är stolt över det. 

Jag har aldrig varit "smal" i benämning, inte alltid tjock men heller aldrig smal. Har under 10 år av mitt liv, varit skamsen över min kropp, mått dåligt över min kropp & alltid trott att det är på grund utav den som det mesta har blivit fel. Jag har inte orkat hålla samma tempo som dem andra i min ålder, jag vågade inte vara med på idrotten i skolan fullt ut för att mina bröst rörde sig när jag hoppade. Jag visste att folk pratade om det, jag kände hur blickarna förföljde mig i sporthallen. Oavsett om jag hade dubbla bh-ar på mig så rörde dem sig. En del skämtade och stoppade in fotbollar under tröjan för att känn hur "hemskt" det var med så stora bröst. Det fick mig att känna mig så värdelös där och då. 

Jag grät ofta i duschen över att jag inte kunde gå i klänning utan cykelbyxor för att mina lår gnuggades emot varandra och jag fick blödande skavsår på dem. Eller för att min mage stod ut så det såg konstigt ut om jag hade shorts på mig, mina armar har alltid varit stora jag skulle aldrig gå i enbart linne. I flera år grät jag på grund utav saker som jag till 70% inbillade mig. Något jag själv tänkte om mig. 

På sommaren var det extra jobbigt när det är för varmt för att ha på sig en cardigan egentligen men jag var helt inställd på att jag absolut inte kunde gå utan en för att jag hade fettvalkar på ryggen. Jag gick väldigt sällan med bara ben. Mest för att jag alltid varit skamsen över hur stora vader jag har. Men också för att min hud alltid oavsett  varit oerhört blek med en väldigt markerad rosa underton. 

Idag flera år senare så har jag insett att det sitter ju inte i kroppen på det sättet. Ett mål jag alltid haft i livet, eller ja så länge jag kan minnas. Har varit att träna i sport-bh och tights. Det har känts som något som skulle ha varit väldigt väldigt väldigt långt borta. Men idag, kände jag bara nej. Nu gör jag det här. Förvisso hade jag min tjocktröja på mig, men den var uppknäppt och lite utav min mage syntes. Och vet ni, det kändes så bra. Det var ingen som märkbart tittade på mig. Däremot var det tre killar som kollade lite fundersamt på mig när jag lastade på åttio kilo till på stången som redan väger tjugo. Vågar lova att dem var imponerade, haha. 

Tänk inte så mycket på hur ni ser ut, det är klart att det är kul att göra sig vacker och klä upp sig. Men tänk inte så mycket på om du har stora armar, smala armar, stora ben eller små ben. Alla är fina på sitt sätt och det är ingenting NÅGON någonsin ska behöva göra. Våga prata om det med någon som bryr sig! 

Nu ska jag roa mig med Suits ett tag, bara två avsnitt. Sen måste jag sova, eller? 

 

PUSS-M ❤️

Suits & sommarform

Hej på er vänner,

wow vilken magisk dag. Jag vaknade utav solen som sken genom balkongdörren klockan åtta i morse. Startade dagen med att kika igenom youtube och vakna till lite, kastade in lakanen i tvättmaskinen och kollade på de två senaste avsnitten av Riverdale medans jag tvingade på mig en kemisk peeling. Det är fantastiskt efteråt, men ansiktet tycker inte riktigt om det medans haha. 

Torsdagar och fredagar jobbar jag hemifrån med lite administrativa saker, så skönt! Det är så coolt hur tankar kan påverka en så himla mycket. Vaknade som sagt på helt rätt sida imorse, har hunnit med väldigt mycket jobb.

Idag är det cardio på gym-schemat, känner mig minst sagt icke taggad på detta. Men men, så är det ibland. Som tur är, är det inte bara cardio utan ett litet cirkelpass också, där mage står i fokus idag. Inte super taggad på det heller. Men imorgon hörrni, då är det legday igen. ÄNTLIGEN! 

Jag gör sällan endast en sak i taget, det tycker jag är onödigt slöseri med tid. Eller ja när jag sover så sover jag bara haha. Men annars gör jag gärna flera saker samtidigt. På eftermiddagen snubblade jag över Suits på netflix när jag satt med en drös sminkborstar att rengöra. Har försökt att börja kolla på den här serien länge men aldrig riktigt tagit mig förbi pilotavsnittet.

Förra veckan träffade jag ju en kompis som jag släpade med mig in i typ alla butiker i hela stan, vi diskuterade olika klädstilar och han visade mig en liten bit av just Suits på youtube med en kvinna som var så fenomenalt vacker. Hennes klädstil var helt on point. Dessvärre passar den inte riktigt min kropp just nu, men i sommar så! 

PUSS -M ❤️

Hälsoresan: Träning - Det ända som fungerar!

Hej vänner,

hur mår ni? Jag mår helt okej, bättre än igår men tycker fortfarande att det mesta är skit rent ut sagt. Det finns en sak som hjälper när jag mår såhär, det är träning. Det behöver inte ens vara länge. Men bara genom att röra lite på mig känner jag själv hur mycket bättre jag mår. Jag fick även träning på recept i gymnasiet eftersom det har visat sig fungera så bra på mig tidigare. 

Det jag mår absolut bäst utav just nu är att styrketräna och kolla på film. Det är ungefär vad jag skulle göra om jag inte hade några måsten just nu. 

Imorgon ska jag äntligen träna igen. Det kommer bli cardio och lite nya veckoutmaningar! Jag tror verkligen på den kombon, ska sätta 100 i höftlyft också. Vi får se hur mycket av det som egentligen kommer ifrån huvudet och inte benen haha. 

Träning tycker jag är det bästa sättet att egoboosta sig lite. Ladda lite tyngre än sist. Kör lite längre och jobba mer effektivt. Det kommer göra passen så roliga att utföra om man har en plan och ett mål framförallt. Det finns ju säkert miljontals tips och vad som funkar och inte funkar inom träning. Men för mig har det här alltid funkat! 

- Snygga & bekväma träningskläder

- Bra hörlurar 

- En bok eller liknande att skriva ner nya övningar eller sets och reps i (HÄR hittar ni den på bilden!)

- En lista med passet uppskrivet på 

- Gummiband

 

Den bästa medicinen för mig i sånna här lägen är att göra det jag tycker är roligt och det jag är bra på. Vilket innebär att jag framöver kommer hänga en väldig massa på gymmet. Just för att jag mår så bra utav att träna. En sak som jag verkligen märkt är att när huvudet leder in en på sämre tankar, är det bara att skippa sockret direkt. Socker är en sådan stor bov i dramat. Det påverkar hela kroppen på så många olika sätt. Det är dags att försöka hålla sig borta ifrån det HELT. Inte bara ett tag utan under en väldigt lång period. 

Nu ska jag lägga mig i mitt hus, i mörkret och lyssna på regn ifrån en tropisk skog. Lyssnar ni på något lite udda när ni ska somna? Jag älskar ljudet av regn. Verkligen ÄLSKAR det. 

 

PUSS -M ❤️

Nu är det nog, dags för en förändring!

Hej på er vänner, 

hur mår ni idag? Jag mår fantastiskt bra. Har suttit i sängen och gråtit sen klockan nio i morse. Haha, var inte oroliga. Jag har kollat de senaste avsnitten utav tredje säsongen av Glee. När dem "tar studenten". Det är något jag har funderat mycket över. Det har redan gått 8 månader sedan jag själv tog studenten. Jag grät inte speciellt mycket då. Jag visste vad jag skulle göra efter, började mitt nya jobb 48 timmar efter studenten. En utav mina högsta önskningar i livet gick i uppfyllelse tre månader senare. Jag flyttade till Göteborg. 

Däremot visste jag att det inte var något jag ville göra livet ut. Det var fantastiskt och jag fick lära känna så många fantastiska tjejer. Jag hittade två nya förebilder i livet. Två kvinnor som idag är de äldre syskonen jag inte har. Alex & Amanda, tack. Tack för allt ni gjort för mig. 

Just nu känner jag att jag är påväg någonstans. Men jag vet inte riktigt vart. Efter timmar scrollande på instagram så hittade jag ett konto där personen hade skrivit 

"För att få något du aldrig har haft, måste du göra något du aldrig har gjort" 

Och, så är det ju verkligen. Därför har jag bestämt att det är dags att göra en förändring igen. Att utvecklas som person och bygga på sitt CV, knyta kontakter osv. 

2017 handlade ju som jag har nämnt hundratals gånger tidigare om att hitta mig själv och känna hur bra jag faktiskt är. 

2018 kommer handla om att ha kul, leva och skapa nya minnen. Man är bara ung en gång, och det är nu jag är det. 

Jag vill inte sitta när jag är 40 år, kanske mamma, kanske gift och känna "tänk om jag hade gjort det, vad hade hänt då? Hur hade mitt liv sätt ut då?" Eller känna "varför gjorde jag inte det". Kort och gott. Jag vill inte ångra det jag inte gjorde. Hellre det jag faktiskt gjorde. 

Det är också något som jag funderat mycket på. Något som jag levt efter väldigt länge nu. Ångra aldrig något som fått dig att le. Förstår ni? Även om det kanske slutade i tårar och ilska med en kille, så ångra inte det. Eller om du helt plötsligt inte gillar ditt jobb längre, är det högst troligt att du vill utvecklas. Förstår ni hur jag tänker? 

Mina nyårslöften i år var att gå ut mer, alltså att ha roligt. 

-Gå mer på bio

- Träffa fler kompisar 

&

-Skratta mer 

Efter knappt två månader utav 2018 har jag redan gjort allt det här fler gånger på sju veckor än jag gjorde på hela 2017. Förstår ni vilken lättnade det är? 

Vad har ni för mål i år? Vad vill ni göra eller förbereda för?

Nu ska jag leta fram ett par strumpor och åka in emot stan. För vet ni, idag är det gym på schemat!  

 

PUSS -M💋

Hälsoresan: Självförtroende & Egoboost

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag har ont. I hela kroppen. Hahah, men det är bra smärta. Väldigt bra! Idag måste jag skriva av mig. För nu är jag så satans less på att få kommentarer ifrån mestadels killar om en jävla massa olika saker. Så idag mina älsklingar ska vi prata något jag upptäckte igen förra året. Nämligen SJÄLVFÖRTROENDE. För det är något man måste ha idag. Inte minst som kvinna. Jag pratar ALDRIG feminism av väldigt många anledningar. En av dem är för att jag inte är påläst i ämnet. Så jag vill bara förtydliga att jag är SÅ för jämställdhet, det finns inte på kartan att det ska var något annat i samhället 2018. Men jag tycker även att saker börjar urata lite. 

I alla fall, den första bilden i det här inlägget. Alltså bild "1", är första bilden som någon annan har fått fotografera mig. Jag hade väldigt väldigt blandade känslor inför när det faktistkt skulle ske. Jag tar gärna foton på andra och på mig själv. Men då är det JAG som gör det. Förstår ni skillnaden? 

Dem tankar som snurrade mest i mitt huvud under hela tiden jag för en gångs skull stod på andra sidan kameran. Var att jag är inte smal nog för det här, jag är inte fin nog för det här, jag är inte snygg nog för det här, jag är inte självsäker nog för det här. Men det är något jag är så satans nöjd över att jag gjorde. För det lärde mig väldigt mycket om mig själv efter att suttit och stirrat mig blind på bilderna på min dator. 

Bild 2 är tagen för knappt 48 timmar sen, jag har fortfarande sådan hybris över den här bilden haha. Men, jag ska berätta mer om den lite senare. Bild 3 är också tagen den här veckan, efter ett väldigt svettigt tungt pass på gymmet. Mellan bild 1 och bild 2-3 är det ca 11 månader emllan. Elva väldigt händelserika månader måste jag säga, väldigt mycket har hänt inte minst synen av mig själv är förändrad. 

Jag trodde under flera år  att "ja men det löser sig jag kommer ändra åsikt ju äldre jag blir och folk kommer bete sig annorlunda ju mer mogen man blir" 

Helt tokigt var det ju inte, jag har mognat i mig själv och fått ett annat tankesätt. Men den största man måste göra är att fråga sig själv varför man vill göra en sak, varför man gör en sak, varför man tänker som man tänker. Du måste hitta ditt VARFÖR. Förstår ni vad jag menar? 

 

 Mellan dessa bilder alltså 4-5 är det nio månader. Det är en lite liknande pose, men allt annat är verkligen 100% annorlunda. 

Fjärde bilden är tagen samma tillfälle som första bilden. Jag hade väldigt väldigt dåligt självförtroende och tänkte inte speciellt höga tankar om mig själv, livet kändes tomt utan en kille i det, min kropp kändes inte som min, den speglade inte den glada energiska personen jag verkligen är. Nu sitter säkert många av er som känner mig på riktigt och fnissar lite åt att jag precis skrev det. Men ni får hålla med om att jag visat mitt sanna jag senaste nio månaderna? 

I alla fall, på bild fem hade jag precis varit hos min fantastiska frisör Jenni och fått en uppfräschning utav håret. Det tog förövrigt ca 30 minuter att få till den bilden haha. Men, jag tycker själv att man ser en stor skillnad mellan bilderna. Framförallt hur jag håller ansiktet, ser ni att det är mer uppåt och sträckt? Bara sånna små saker har med självförtroende att göra. En så enkel sak som att våga sträcka på sig, dra bak axlarana lite eller att ta på sig en färgglad blus som kanske framhäver din kropp istället för att dölja den. Förstår ni? Små små saker som ändå ger en sån egoboost! För, jag måste erkänna själv att, de dagar jag inte sminkar mig känner jag mig kanske inte riktigt lika frammåt som om jag skulle ha sminkat mig. Självkalrt är det inte att sträva efter att känna sig snyggare med smink än utan. MEN jag älskar verkligen att sminka mig, leka med färger och framhäva de former jag har. Överallt. 

Den här bilden alltså nummer 6 är tagen när jag bodde i Göteborg. Minns att jag i stundens hetta inte alls gillade den, håret låg fel, ögonen ser snea ut, ögonskuggan är ojämn och mitt ansitke är lite snett. Men nu i efterhand tycker jag den är så charmig, den ser så busig och lekfull ut. 

Det var dock inte förens i början av december förra året som jag riktigt förstod själv att jag är ju ändå ganska bra. Eller rättare sagt jävligt bra. Jag har kämpat för mycket i mitt liv, inga stora grejer egentligen om man jämför med allt och alla. Men saker som varit tunga för just mig. Jag hittade mitt VARFÖR. Det kommer jag dock hålla hemligt ett tag till, men det kan vara så att ni får veta det på min födelsedag! 

Titta på bild  3 & 4 jämför dem. Det är stor skillnad. 

Titta på bild 1 & 2, det är VÄLDIGT stor skillnad. 

 

Många runt om mig har frågat varför jag är så annorlunda nu, vad som har hänt och om det har hänt något. Men det ända som är skillnad är att jag äntligen efter flera år har hittat mitt självförtroende igen. Är så glad över det och jag håller väldigt hårt i det nu! 

 

Jag tror att det bästa man kan göra för att lyfta sitt självförtroende är följande saker: 

 

1: Börja träna, det ger endorfiner och gör att du blir glad. Är man glad blir det mesta bättre. 

2: Hitta ditt VARFÖR, skriv ner mål i livet eller gör ett collage med VARFÖR just du är så grymt bra. 

3: Sträck på dig, det utstrålar säkerhet, tror folk att du är det. Behandlar dem dig som det och då blir du det. 

4: SKIT FULLSTÄNDIGT i vad folk tycker. Förr eller senare, kommer dem vara avundsjuka ändå. 

5: Tänk inte på de du inte lyckats med. Tänk på allt du faktiskt har gjort. 

6: Gör något som ger dig motivation, (jag kollar pinterest eller ser på Djävulen bär prada.)

7: Hitta de saker som gör just DIG så bra som du är. 

Jag har ändrat mitt tankesätt om mig själv, eller ja om många andra saker också. Men jag tänkte i samma veva som det här otroligt egoladdade inlägget svara på en fråga som jag får titt som tätt. Det är "varför är du singel" och svaret är mycket enkelt. Jag har inte hittat någon som är bra nog åt mig än. 😉

En annan anledning till att jag ändrat mig så mycket nu senaste året är ju troligtvis också för att jag har gått ner en hel del i vikt. Men det kan vi prata om nästa vecka! 

Det händer mycket kul nästa vecka faktiskt. Har roliga saker på gång, hihi. Nu ska jag dock ta tag i tvätten som jag hoppade över igår för att åka och träna. Hehe. Det blev föresten 10x2 på 90 kg i höften. Målet var 100, men jaja. 

 

PUSS -M💋