maadelleines

Kategori: Tips & Bilder

Hälsoresan: Självförtroende & Egoboost

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag har ont. I hela kroppen. Hahah, men det är bra smärta. Väldigt bra! Idag måste jag skriva av mig. För nu är jag så satans less på att få kommentarer ifrån mestadels killar om en jävla massa olika saker. Så idag mina älsklingar ska vi prata något jag upptäckte igen förra året. Nämligen SJÄLVFÖRTROENDE. För det är något man måste ha idag. Inte minst som kvinna. Jag pratar ALDRIG feminism av väldigt många anledningar. En av dem är för att jag inte är påläst i ämnet. Så jag vill bara förtydliga att jag är SÅ för jämställdhet, det finns inte på kartan att det ska var något annat i samhället 2018. Men jag tycker även att saker börjar urata lite. 

I alla fall, den första bilden i det här inlägget. Alltså bild "1", är första bilden som någon annan har fått fotografera mig. Jag hade väldigt väldigt blandade känslor inför när det faktistkt skulle ske. Jag tar gärna foton på andra och på mig själv. Men då är det JAG som gör det. Förstår ni skillnaden? 

Dem tankar som snurrade mest i mitt huvud under hela tiden jag för en gångs skull stod på andra sidan kameran. Var att jag är inte smal nog för det här, jag är inte fin nog för det här, jag är inte snygg nog för det här, jag är inte självsäker nog för det här. Men det är något jag är så satans nöjd över att jag gjorde. För det lärde mig väldigt mycket om mig själv efter att suttit och stirrat mig blind på bilderna på min dator. 

Bild 2 är tagen för knappt 48 timmar sen, jag har fortfarande sådan hybris över den här bilden haha. Men, jag ska berätta mer om den lite senare. Bild 3 är också tagen den här veckan, efter ett väldigt svettigt tungt pass på gymmet. Mellan bild 1 och bild 2-3 är det ca 11 månader emllan. Elva väldigt händelserika månader måste jag säga, väldigt mycket har hänt inte minst synen av mig själv är förändrad. 

Jag trodde under flera år  att "ja men det löser sig jag kommer ändra åsikt ju äldre jag blir och folk kommer bete sig annorlunda ju mer mogen man blir" 

Helt tokigt var det ju inte, jag har mognat i mig själv och fått ett annat tankesätt. Men den största man måste göra är att fråga sig själv varför man vill göra en sak, varför man gör en sak, varför man tänker som man tänker. Du måste hitta ditt VARFÖR. Förstår ni vad jag menar? 

 

 Mellan dessa bilder alltså 4-5 är det nio månader. Det är en lite liknande pose, men allt annat är verkligen 100% annorlunda. 

Fjärde bilden är tagen samma tillfälle som första bilden. Jag hade väldigt väldigt dåligt självförtroende och tänkte inte speciellt höga tankar om mig själv, livet kändes tomt utan en kille i det, min kropp kändes inte som min, den speglade inte den glada energiska personen jag verkligen är. Nu sitter säkert många av er som känner mig på riktigt och fnissar lite åt att jag precis skrev det. Men ni får hålla med om att jag visat mitt sanna jag senaste nio månaderna? 

I alla fall, på bild fem hade jag precis varit hos min fantastiska frisör Jenni och fått en uppfräschning utav håret. Det tog förövrigt ca 30 minuter att få till den bilden haha. Men, jag tycker själv att man ser en stor skillnad mellan bilderna. Framförallt hur jag håller ansiktet, ser ni att det är mer uppåt och sträckt? Bara sånna små saker har med självförtroende att göra. En så enkel sak som att våga sträcka på sig, dra bak axlarana lite eller att ta på sig en färgglad blus som kanske framhäver din kropp istället för att dölja den. Förstår ni? Små små saker som ändå ger en sån egoboost! För, jag måste erkänna själv att, de dagar jag inte sminkar mig känner jag mig kanske inte riktigt lika frammåt som om jag skulle ha sminkat mig. Självkalrt är det inte att sträva efter att känna sig snyggare med smink än utan. MEN jag älskar verkligen att sminka mig, leka med färger och framhäva de former jag har. Överallt. 

Den här bilden alltså nummer 6 är tagen när jag bodde i Göteborg. Minns att jag i stundens hetta inte alls gillade den, håret låg fel, ögonen ser snea ut, ögonskuggan är ojämn och mitt ansitke är lite snett. Men nu i efterhand tycker jag den är så charmig, den ser så busig och lekfull ut. 

Det var dock inte förens i början av december förra året som jag riktigt förstod själv att jag är ju ändå ganska bra. Eller rättare sagt jävligt bra. Jag har kämpat för mycket i mitt liv, inga stora grejer egentligen om man jämför med allt och alla. Men saker som varit tunga för just mig. Jag hittade mitt VARFÖR. Det kommer jag dock hålla hemligt ett tag till, men det kan vara så att ni får veta det på min födelsedag! 

Titta på bild  3 & 4 jämför dem. Det är stor skillnad. 

Titta på bild 1 & 2, det är VÄLDIGT stor skillnad. 

 

Många runt om mig har frågat varför jag är så annorlunda nu, vad som har hänt och om det har hänt något. Men det ända som är skillnad är att jag äntligen efter flera år har hittat mitt självförtroende igen. Är så glad över det och jag håller väldigt hårt i det nu! 

 

Jag tror att det bästa man kan göra för att lyfta sitt självförtroende är följande saker: 

 

1: Börja träna, det ger endorfiner och gör att du blir glad. Är man glad blir det mesta bättre. 

2: Hitta ditt VARFÖR, skriv ner mål i livet eller gör ett collage med VARFÖR just du är så grymt bra. 

3: Sträck på dig, det utstrålar säkerhet, tror folk att du är det. Behandlar dem dig som det och då blir du det. 

4: SKIT FULLSTÄNDIGT i vad folk tycker. Förr eller senare, kommer dem vara avundsjuka ändå. 

5: Tänk inte på de du inte lyckats med. Tänk på allt du faktiskt har gjort. 

6: Gör något som ger dig motivation, (jag kollar pinterest eller ser på Djävulen bär prada.)

7: Hitta de saker som gör just DIG så bra som du är. 

Jag har ändrat mitt tankesätt om mig själv, eller ja om många andra saker också. Men jag tänkte i samma veva som det här otroligt egoladdade inlägget svara på en fråga som jag får titt som tätt. Det är "varför är du singel" och svaret är mycket enkelt. Jag har inte hittat någon som är bra nog åt mig än. 😉

En annan anledning till att jag ändrat mig så mycket nu senaste året är ju troligtvis också för att jag har gått ner en hel del i vikt. Men det kan vi prata om nästa vecka! 

Det händer mycket kul nästa vecka faktiskt. Har roliga saker på gång, hihi. Nu ska jag dock ta tag i tvätten som jag hoppade över igår för att åka och träna. Hehe. Det blev föresten 10x2 på 90 kg i höften. Målet var 100, men jaja. 

 

PUSS -M💋

Lär av det du gjort istället för att ångra att du inte gjorde det.

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag mår fantastiskt efter min dejt igår. Fina fina fina fantastiska Carrow, love u! Vi hade så trevligt, vi drack prosecco, vin och åt fantastisk mat. Har inte skrattat så mycket på väldigt länge, har verkligen insett nu att allt behöver inte vara inramat. Man behöver inte planera allt. För satan så kul jag haft senaste två veckorna! Vill även passa på att ge mig själv en sjuk klapp på axeln och säga fy fan vad snygg jag var igår. Mycket nöjd över hur det blev! 

Idag dock så har jag gjort något helt annat än att dricka vin haha. Har uträttat lite administrativt jobb hemma, köpt olja till bilen, hälsat på Alex på jobbet och skrattat massor mer henne. 

Hade bokat in en kaffe med en så fantastiskt stöttande vän, Samuel. Vi tog en kaffe och en ganska lång promenad. Härligt att kunna prata av sig och få råd ifrån en kille som tänker lite annorlunda liksom. Efter promenaden släpade jag med honom in i säkert varenda butik på stan. Haha, vi kollade självklart på herrkläder också! 

Nu ska jag ta tag i lite ren tvätt, byta lakan, skrubba mig och försöka få i ordning på mitt smink igen. Nu är det bara ihop slängt i fem lådor vill ha mer koll på det så det är smidigt att bara sätta sig och sminka sig direkt inte så man behöver leta fram saker i tio minuter innan det går att börja så att säga. 

Älskar verkligen sånna här dagar. När man får massor gjort, hinner träffa bekanta och till och med hinner shoppa lite. Verkligen en bra dag! 

För är det något jag har insett nu, så är det att jag måste ju leva nu. Jag kan inte sätta spärrar på allt och känna "jag gör det om fem år" för jag vill verkligen inte känna "vad hade hänt då" eller "tänk om jag gjort det..." Förstår ni vad jag menar? Jag har så många fantastiska vänner som jag inte träffar speciellt ofta. Det är något jag verkligen vill ändra på. 2017 hittade jag mig själv, och fick tillbaka min självkänsla som nu mer är fantastiskt bra. 2018 ska bli året jag börjar leva ordentligt. Bara en så simpel sak som att komma iväg på bio, ta ett glas vin, en promenad genom stan. Små spontana saker med fantastiska människor! Gah vilket fantastiskt år det här kommer bli. 

Jag är så trött på att vara den som alltid säger nej jag kan inte, nej jag orkar inte och bla bla bla. Nu är det slut med sådant. Vem vet, en kväll kanske jag springer på MR. right vore ju tråkigt att missa det genom att sitta hemma och glo på tv. Eller hur?! Nu när jag funderat ett tag så ska jag nog dra mig till gymmet innan jag tar tag i tvätten och det andra. Ikväll siktar vi högt och går emot nytt pb i lyften. Vad tror ni siffran landar på ikväll? Jag visar er imorgon! 

 

PUSS -M💋

Choklad & "Träna som en influencer"

Hej vänner! 

Hur mår ni? Jag har en del träningsvärk sen igår måste jag säga. Men det är nog ingenting emot vad som kommer att vara imorgon hehe... Efter den här dagen som varit väldigt kämpig på många sätt ska jag äta lite choklad och förhoppningsvis prata lite i telefonen. Poängen med den här chokladen är att jag ska av vänja mig vid att småäta. Det är inga större fel på det här faktiskt, smaken är supergod. Men konsistensen när man tuggar på den är mer sträv. Förstår ni? Sen tycker jag det är allmänt gott med choklad och äter det när jag vill. Men men nog om det! 

Igår när jag var på gymmet så scrollade jag igenom deras färdiga listor och hittade denna ifrån Fashionablefit, jag följer Alice och Biancas poddcast slaviskt och har hört dem prata så mycket om det här hur bra det är och hur många "kreddiga" människor haha som tränar där. Jag var tvungen att testa lite utav det. Och alltså det är det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Ja i träningsväg alltså. Fy satan vad jobbigt det var alltså... Kände mig så svag haha, fortsatte med styrketräningen istället hahahaha. 

Det här är nog det smartaste jag har stött på inom träning. Det är som en PT på spotify... HUR smart?! I början av varje varv så berättar Hanna (grundaren av detta) hur övningarna ska utföras, hur många repetitioner och hur lång tid allting ska köras. Är som sagt i chock. Vilken powertjej alltså! Dessutom är det SÅ bra musik också! Det underlättar väldigt mycket tycker jag! 

Nu ska jag krypa ner i sängen framför tv:n med lite choklad och sen blir det nog dags att krama kudden ett par timmar! 

 

PUSS -M💋

 

Hälsoresan: Blodigt på gymmet!

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag känner mig lite konstig, är helt speedad ifrån ingenstans. Har hunnit med en massa kul idag, bland annat ett av mina tidigare kallade "dödspass". Nu när jag tänker efter så är det säkert därför jag är å speedad nu för att jag tränade för ett tag sedan. Jag känner verkligen att det är helt underbart att vara tillbaka på gymmet och ska göra allt jag kan för att aldrig mer behöva ta en paus därifrån. 

Passet idag var tidsbegränsat pga familj som skulle hämtas och lämnas på annan aktivitet. Men 60 minuter hann jag svettas i alla fall! För er som följt mig ett tag så vet ni säkert vid det här laget att jag ÄLSKAR att träna ben/rumpa. På grund utav att det är de ända jag faktiskt är stark i haha. Måste dock skärpa mig med det och börja träna hela kroppen mer! 

Passet idag bestod hur som utav följande: 

- 1 km gång i uppförsbacke i lågt tempo med gummiband över knäna

- Stående benpress  10 x 10 per ben första fem seten 50kg sista fem 80kg

- Lårcurl 15 x 4 (båda benen) 40kg 

-Lårcurl 10 x 4 (ett ben i taget) 20 kg 

- Airsquats/ jumping squats aktivt jobb 40 sekunder vila 20 sekunder  x 10  

- Benlyft bakåt 10st med 10 pulser på varje x 2 / ben 

- Sumosquats 10 x 2 med 20 kg

- Hipthrusters 5 x 5 med 60 kg 

De övningar som är rödmarkerade gjorde jag två varv utav! 

Är verkligen så sjukt nöjd över min prestation på gymmet idag. Det är så roligt när man känner att kroppen orkar mer och blir starkare. Mitt under mitt stenhårda pass märkte jag dock att det droppade blod på golvet. Blev såklart förvånad eftersom jag inte känt obehag eller smärta. Kollade mig i spegeln och det droppar ifrån kinden i höjd med örat ungefär efter en sårskorpa som jag måste kliat bort i all hast. Nåväl, det var ju bara att torka upp och torka bort ifrån ansiktet. Inget mer med det! Haha som tur är så var jag ensam på gymmet när just det hände haha. 

Nu ska jag krypa ner i rena lakan och kika på Glee en stund innan det är dags att kramas med kudden igen!

Nästa veckas schema innehåller inte speciellt mycket. Alla ❤️-dag dejt med Carrow, lite träning och sedan födelsedagsfirande! Ska ni göra något kul i veckan? 

 

PUSS -M 💋

Hälsoresan: Klädstorlekar & mathets

Hej vänner! 

Alltså, idag är det FREDAG, så skönt. Visserligen jobbar jag hemifrån torsdagar och fredagar ett tag nu. Så det känns verkligen som en vardagslyx. Kom precis hem ifrån en vända på Gränby med Emmis, gjorde ett tappert försök att få till en flawless selfie med kameran. Det gick ändå ganska bra får jag lov att säga haha! Vi diskuterade lite om hur ofta vi äter just den typen av snabbmat och det gör vi inte så ofta längre. Så det är inget att ha dåligt samvete  över. Det är liksom inte just de få måltiderna som gör skillnad utan det är de vi äter regelbundet som gör det. Förstår ni vad jag menar? Det är sån hets kring just snabbmat tycker jag och upplevde själv att det var lite pinsamt att äta på just max eller burger king under en period i mitt liv. Så är det verkligen inte alls längre. Det har nog mycket med mig som person att göra, med åldern och så. Men det är ändå något alla bör tänka på. Man ska aldrig skämmas för att äta ute med sina vänner. Det finns ju begränsningar givetvis men ni förstår vad jag menar...

Efter vår snabblunch så åkte vi vidare till gränby och alla butiker. Vi gick faktiskt bara om kring i lite få av dem, det var längesen jag köpte något överlag faktiskt. Sådär till mig själv bara för att jag är jädrigt bra. Har ju inte gått loss på mellandagsrean direkt utan tagit det lugnt och verkligen försökt att detoxa min garderob lite istället för att bara fylla på med en massa saker jag egentligen inte behöver och inte alls kommer att använda. 

Just nu är jag inne i en sån period att jag verkligen är mellan två olika storlekar på ALLT. Skor, underkläder, strumpbyxor, jackor, byxor, blusar osv. Det ända som funkar riktigt bra är klänningar. Hittade en superfin på H&M idag. Emmis köpte ett par så satans snygga kostymbyxor typ med ett skärp som satt SÅ FINT på henne. Jag köpte inte klänningen jag testade utan tänker att jag väntar lite och tar en mindre storlek om ett par veckor istället. HÄR klick hittar ni den om ni är sugna på att se hur den såg ut och HÄR klick är byxorna Emmis köpte! 

Jag köpte mig däremot ett tredje par byxor ifrån Gina Tricot dem är så gudomligt sköna och funkar lika bra hemma i soffan som till ett par kilklackar och en blus till shoppingrundan tycker jag! HÄR klick hittar ni dem! 

Fick med mig en helt ljuvlig sjal ifrån Malene birger hem också med denna magiskt blå ton i. Har kärat ner mig totalt i babyblått och camel helt plötsligt... Haha, vad händer. Fyndade hur som sjalen på 70% rea vilket jag kände var ett kap! Nu är min samling lite större. Får se om det kanske blir en rosa också, hehe! 

De svarta byxorna ifrån Gina tog jag faktiskt i XL igen, jag kan ha L i dem men XL är ju längre så det bli perfekt till mina favvis skor som jag nu mer går i varenda dag. Har ni tips på bra klackar föresten? 

Nu ska det lagas fredagsmiddag till familjen och sedan ska jag spedera hela kvällen i soffan framför Glee, kommer ni ihåg den serien? Hade verkligen glömt bort hur bra den faktiskt är! 

 

PUSS-M💋